Listeler

Akış şeması çizerken en sık yapılan 11 hata

Bir sistemin işleyişini en yalın haliyle ifade eden akış şemalarının muhtemelen en önemli zaafı, küçük hataların büyük yanlış anlaşılmalara sebebiyet verme potansiyeli olsa gerek. Başarılı bir akış şeması çizmek için süreci dikkatlice öngörmeli, sistemin farklı boyutlarını değerlendirmeli, baştan sona akışı doğru sembolize etmeli ve mümkün olduğunca hatasız çalışmaya özen göstermelisiniz. Akış şemanızı çizmeye başlamadan, en sık yapılan hataları ve bunlardan kaçınma yollarını göz önüne almanızda yarar var.

Eser Teker 22 Haziran 2016

Bir sistemin işleyişini en yalın haliyle ifade eden akış şemalarının muhtemelen en önemli zaafı, küçük hataların büyük yanlış anlaşılmalara sebebiyet verme potansiyeli olsa gerek. Başarılı bir akış şeması çizmek için süreci dikkatlice öngörmeli, sistemin farklı boyutlarını değerlendirmeli, baştan sona akışı doğru sembolize etmeli ve mümkün olduğunca hatasız çalışmaya özen göstermelisiniz. Akış şemanızı çizmeye başlamadan, akış şeması nedir öğrenmek ve en sık yapılan hataları ve bunlardan kaçınma yollarını göz önüne almanızda yarar var.

start

1. Doğru sembolleri kullanın

Akış şemalarında kullanılan sembollerin her birinin farklı ve belirli anlamlar taşıdığın asla unutmayın. Geniş kapsamlı “işlem” simgesini birçok yerde kullanabilirsiniz ama bu akış şemasının bütününe bakan bir okuyucu için epey kafa karıştırıcı olabilir. Belirli yerlerde belirli sembolleri kullanmak akış şemanızın anlatım gücüne güç katacak.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
İlgini çekebilir