En güncel içerikler

Tamam mı, iptal mi? Hangi buton önce gelmeli?
Makaleler

Tamam mı, iptal mi? Hangi buton önce gelmeli?

Web sitesi veya uygulama form alanlarında genellikle "tamam" ya da "iptal" gibi buton seçenekleri yer alır. Çoğu durumda kullanıcılara iki seçeneği birden gösteririz. Peki bu formların sonunda kullanıcının karşısına hangi buton önce gelmeli? Bu yazımızda UX/UI alanında uzman yazılım geliştirici Nick Babich’in deneyimlerinden ve araştırmalarından yararlanarak, karar butonlarında kullanıcı deneyiminin önemini ele alacağız ve tasarımcılar arasında sıkça sorulan bu sorunun yanıtını vermeye çalışacağız.

Özgür Korkmaz
2016’nın öne çıkan UX tasarım trendleri
Makaleler

2016’nın öne çıkan UX tasarım trendleri

İyi bir kullanıcı deneyimi sunmanın yolu zaman zaman yükselen trendlere ayak uydurmaktan geçiyor. 2016 yılının ilk yarısı henüz sona ermişken en çok karşımıza çıkan, kullanıcı deneyimini bir seviye yukarı taşıyan trendlerine gelin birlikte göz atalım...

Burcu Gün
Müşterilerinizi daha iyi tanımanın yolları
Makaleler

Müşterilerinizi daha iyi tanımanın yolları

Müşterilerinizi ne kadar iyi tanıyorsunuz? Eğer siz de birçoğumuz gibiyseniz, mevcut ve hedef kitlenizi muhtemelen gerektiği kadar tanımıyorsunuz. Pazarlama departmanları ve UX tasarımcılarının yaptığı en önemli hata, müşteri ihtiyacını derinlemesine anlamaya çalışmamaktır. Bu tip durumlarda kendimizi, varsayımlara bağlı çözümler üretirken ve "bence"lerle ilerleyen toz bulutu tartışmalarının içinde buluyoruz. İşte bu yüzden, önce müşteri personaları oluşturmak çok önemlidir.

Selen Şentürk
Mobil veri ölçümlemede yeni dönem: Firebase
Makaleler

Mobil veri ölçümlemede yeni dönem: Firebase

Google, Mayıs 2016'daki Google I/O'da tanıttığı Firebase ile mobil veri ölçümleme konusunda, çok da fazla ses çıkarmadan, yeni bir dönemin kapısını açtı. İlk günlerde sadece mobil uygulama geliştiricilerin kulak kabarttığı bu haber aslında çok uzun zamandır sancısını çekmekte olduğumuz bir problemin de yakın gelecekte nasıl yine Google tarafından çözümleneceğine dair ipuçları barındırıyordu. İşte bizim bu yazımız da, Firebase sayesinde mobil uygulamalardaki kullanıcı faaliyetlerini nasıl ölçümleyebileceğimiz ve bu faaliyetlerden nasıl daha kolay içgörü çıkartabileceğimiz üzerine odaklanıyor.

Yakup Bayrak
Kullanıcılarınızın odağını nasıl yönetebilirsiniz?
Makaleler

Kullanıcılarınızın odağını nasıl yönetebilirsiniz?

Tasarladığınız deneyim ister bir web sitesi ya da uygulama için, ister bir fiziksel ürün için olsun, dikkate almanız gereken en önemli şey, kullanıcınızın onun için tasarladığınız senaryolara bağlı kalarak amacına ulaşabilmesi olmalı. Peki kullanıcınıza sunduğunuz arabirim karmaşık işlevler içeriyorsa, kullanıcınızın dikkatinin dağılmamasını nasıl sağlayabilirsiniz? Bu yazımızda kullanıcı arabirimlerinin dikkat dağıtıcı virüsüne, context-shifting’e ve arabirimlerimizde bunu önlemenin yollarına değinmek istedik.

Berk Bayri
Çizgiden gerçek hayata Pokémon deneyimi
Makaleler

Çizgiden gerçek hayata Pokémon deneyimi

Her gün çevremizde ya da dışarıda cep telefonunda oyun oynayan birkaç kişi ile karşılaşıyoruz. Genellikle metro ve otobüs gibi toplu taşıma araçlarında önüne eğilmiş, telefon ekranı üzerinde parmaklarıyla ani hareketler yapması ya da telefon ekranını sağa sola çevirmesi ile kendini ele veren cep telefonu oyuncularına geçtiğimiz hafta yepyeni bir grup katıldı. Diğerlerinin aksine açık havada, bir turist edasıyla telefon ekranındaki haritaya bakarak gezen bu oyuncu profiliyle tanışmamızın vesilesi ise yeni bir oyun: Pokémon GO

Alper Gökalp
Tasarımcı ve yazılımcı nasıl birlikte çalışır?
Makaleler

Tasarımcı ve yazılımcı nasıl birlikte çalışır?

Yazılımcılar ve tasarımcılar bir madalyonun iki yüzü gibi. Her ne kadar farklı dili konuşsalar da aslında tasarımcılar da yazılımcılar da inovasyon ve sorun çözebilmek için ıraksak (divergent) ve yakınsak (convergent) düşünme stratejileri kullanıyorlar. Bu iki harika disiplin bilinenden çok daha fazla birbirine benziyor aslında. Aradaki uçurumun en büyük nedenleri iletişim eksikliği ve diğer disiplin hakkındaki yetersiz bilgiler olabilir.

Zeynep Baltalıoğlu
Cannes Lions’ta problem çözen tasarımlar
Makaleler

Cannes Lions’ta problem çözen tasarımlar

Bir Cannes Lions daha geldi geçti; başta reklam sektörü olmak üzere her yerde bol bol konuşulan proje sunumları bıraktı ardında. Bu yazımızda kullanıcı problemlerini merkeze alıp onları yaratıcılıkla çözen Cannes Lions işlerini inceledik.

Burcu Gün
Çocuklarınıza kodlamayı öğretin
Makaleler

Çocuklarınıza kodlamayı öğretin

Geleceğin toplumunda başarılı olacak bireylerin artık dijital dilde konuşmak dışında pek fazla seçeneği yok. Bu yüzden çocuklarınızı dijital dünyada tüketici olmaktan, üretici olmaya yönlendirmeye ve bir an önce kodlama konusunda eğitmeye başlamanızda yarar var.

Eser Teker
Multi mi Cross mu Yoksa Omni Channel UX mi?
Makaleler

Multi mi Cross mu Yoksa Omni Channel UX mi?

Dalgası ülkemize geç de olsa vurmuş olan yeni "kanal pazarlama" yaklaşımı Omni-channel Marketing, ne yazık ki bazı jargon tüccarlarının elinde "Oooo yeni malzeme geldi; millet okuyup altını doldurmadan biz uçuşlara başlayalım." aşkını çoktan ateşledi. Bu ateşten etkilenen bazı proje sahipleri de işin doğrusunu anlatmaya çalışanlara "Ama onlar omni-channel yapıyorlar yani..." diye yanıt vererek, tuzağa düşmeye başladılar bile... Biz de "SHERPA Efsane Yok Etme Timi" olarak bu konuya yatarak müdahalede bulunalım ve jargon tüccarlarına karşı bir nebze de olsa sizleri koruyalım istedik.

Yakup Bayrak
Development süreçlerini nasıl optimize edersiniz?
Makaleler

Development süreçlerini nasıl optimize edersiniz?

Arayüz geliştirme sürecinde en çok zaman kaybettiren noktalar, çoğunlukla kararsız kalınan anlar olur. Projenin başında belki de zaman kaybı olarak görülebilen, ön değerlendirmeye ve hazırlık sürecine harcamamız gereken zaman aslında çok daha rahat bir çalışma ortamı oluşturmanızı sağlar.

Fatih Akgöze