Makaleler

DesignOps (Design Operations) nedir?

DesignOps sadece bir makalede anlatılabilir mi? Pek değil. Ancak bu makale, henüz tanışmadıysanız Design Operations kavramıyla, nam-ı diğer DesignOps'la tanışmanızı sağlayabilir.

Yakup Bayrak 02 Kasım 2021

Kurumların yıllardır anlamakta çok zorlandıkları dijital transformasyon, teknik altyapılar, yazılım geliştirme süreçleri ve iş yönetim süreçleri kadar, çalışanların “tasarım”la ilgili algılarını da kökten değiştirmeye başladı. Tasarımın sanatla olan bağı, (olması gerektiği) gün be gün akrabalık seviyesine inerken, tasarım serpildi, kendini bambaşka bir yere konumladı ve etki alanını geliştirdi. Biraz zaman aldı ama olsun. Kendisiyle ilgilenenlerin kulaklarına “İçinden çıkamadığınız kompleks problemleriniz mi var? Beni, onları çözmek için de kullanabilirsiniz. Tasarım sadece form, renk ve simgelerden oluşan bir kompozisyon ya da dışavurumdan ibaret değildir. Tasarım, insanları ve onların yaşadıkları problemleri anlamanızı, onlarla birlikte çözüm yaratmanızı ve tabi ki böylelikle daha fazla değer yaratmanızı mümkün kılar.” diye fısıldamaya başlayalı nereden baksak 40 yıl oluyor. 

Peki ya dijital transformasyon nasıl oldu da tasarıma kol kanat germeye başladı? 

IDC’nin aşağıda göreceğiniz, ders niyetine hatim edilebilecek “3. Platform” infografiği, dijital transformasyonun (adeta çerçevetilip toplantı odası duvarına asılabilecek kadar) şahane bir özetini sunuyor. 

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
Keşfetmeye Devam Et