Makaleler

Nasıl başarılı bir ürün yöneticisi olabilirim?

Tüm dünyada faaliyet gösteren ürün yöneticileriyle gerçekleştirilen röportajlardan, ürün yönetimi hakkında öğrenmeniz gerekenler.

Onurcan Eki 11 Ocak 2022

Öncelikle, düşüncelerimi bu kadar kusursuz bir şekilde somutlaştırdığı için Alejandro Escamilla’ya teşekkürler. 🙂

Ürün yöneticiliği pozisyonu için her zaman oldukça meraklı ve hevesli olmuştum, içimdeki bu merak sayesinde ürün müdürleriyle röportaj yapabilmek için tek tek iletişime geçmeye başladım.
Aklımdaki başlıca sorular ise şunlardı:

  • Ürün yöneticiliğinde ilk işimi nasıl elde edebilirim?
  • Bu işte nasıl gerçekten iyi olacağım?

Bu sorularım için toplamda 20 yıla varan tecrübeye sahip 16 kişiyle bir araya geldim.

Tüm bu insanlara ulaştığım yöntemlere ve dağılımlarına baktığımda LinkedIn (%44), Twitter (%31) ve Slack (%25) olduğunu söyleyebilirim. Dünyanın 11 farklı şehrinden bağlantı kurduğum bu uzmanlar, Amsterdam, Detroit, Dublin, Londra, NYC, Oakland, Paris, San Francisco, Seattle, Sidney ve Toronto’dan katılım gösterdiler. 

Henüz başlarken, bu konuşmalardan bir makale yazmayı planlamadığımı belirtmek isterim. Röportajlarda çok fazla bilgi topladığımı fark edince bu tip bilgilerin işinde hevesli, diğer ürün yöneticileri için de faydalı olabileceğini düşündüm ve bu yazıyı oluşturmaya karar verdim.

Paylaşmak önemsemektir, değil mi? 😉

Tüm içeriğim, röportaj yaptığım bu harika insanlardan geliyor. Zira bu konuda yetkin olduğunu söyleyemem. İçeriğimi de birbirine uyan konuların listeleri olarak bir araya getirdim.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
  • Nuran Bölükbaş

    Ürün yöneticiliği hakkında bugüne kadar okuduğum en bilgi dolu, verimli ve öğretici blog yazısı, gerçekten tebrik ediyorum. Bunları paylaşmak bile bir özveri gerektiriyor. Çok teşekkür ederim.

    • Onurcan Eki

      Merhaba Nuran Hanım, yorumunuz için teşekkür ederiz! Faydalı olabildiysek ne mutlu bizlere.

İlgini çekebilir