Makaleler

İçerik pazarlaması konusunda ısrar etmenin paha biçilemez değeri

İçerik konusunda sergilenecek istikrar, size daha fazla sadık okuyucu ve müşteri kazandırıp, marka sadakatinizi önemli ölçüde artıracaktır.

Erdem Yıldız 02 Aralık 2015

Son yılların meşhur söylemlerinden birini hepimiz biliyoruz: ‘Content is King’ yani ‘İçerik, kraldır’. İçinde bulunduğumuz zamanların pazarlama ikliminin en önemli etmeninin içerik konusu olduğunu vurgulamak için kullanılan bu söylem, az önceki şekilde Türkçe’ye çevrildiğinde ‘sloganvari’ yapısını ve etkisini önemli ölçüde kaybediyor olsa da, doğruluğundan bir şey kaybetmiyor. Ancak bu söylemin, aşırı kullanımdan ötürü yıprandığını, daha doğrusu yapılan işi basitleştirme yoluna gittiğini düşünenlerin sayısı da az değil.

Bu noktadaki genel düşünce, kaliteli içeriğin çok kıymetli olduğu ancak, bunun tutarlılık ve süreklilik kısacası istikrarla desteklenmediği sürece asıl etkisini gösteremeyeceği şeklinde. Bu durumu, konuyla ilgili şu yazıda yapılan analoji üzerinden ifade edecek olursak, içerik kralsa, içerik sıklığı kraliçe, tutarlılık ise başbakan oluyor. Ya da, yine bu konuya değinen çoğu yazıda görebileceğimiz üzere, tutarlılıkla uygulanan daha sıradan bir içerik stratejisinin, fazlasıyla yaratıcı ancak tutarlılık arz etmeyenlere göre zaman içinde daha büyük başarı göstereceği düşünülüyor çoğunlukla.

Bu yazıda, yayınlanma miktarından ya da sıklığından ziyade, içerik konusundaki genel tutarlılık mefhumuna bakalım isterseniz. Başta oluşturduğunuz içerik planlamasına ya da genel içerik yapısına bağlı kalıp kalmadığınız, yarattığınız içeriğin dilinden, tonuna, hedef kitleye hitabınıza ve genel yaklaşımınıza kadar tutarlılığınız, sizi içerik pazarlama konusunda öne çıkaracak ve hedeflerinize ulaştıracak bu tutarlılık meselesi dahilindeki etmenlerden bazıları.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
  • Zeyno

    Yazılarınızda konu baştan aşağı incelikli bir şekilde ele alınıp analiz ediliyor, hem de çok net ve temiz bir şekilde. Yani iyi’yi tanımlarken uyguladığınız görülebiliyor. Bu faideli yazılar için teşekkür ederiz.

    • Erdem Yıldız

      Güzel sözleriniz ve ilginiz için biz teşekkür ederiz Zeyno Hanım.

Keşfetmeye Devam Et