Makaleler

Development süreçlerini nasıl optimize edersiniz?

Arayüz geliştirme sürecinde en çok zaman kaybettiren noktalar, çoğunlukla kararsız kalınan anlar olur. Projenin başında belki de zaman kaybı olarak görülebilen, ön değerlendirmeye ve hazırlık sürecine harcamamız gereken zaman aslında çok daha rahat bir çalışma ortamı oluşturmanızı sağlar.

Fatih Akgöze 01 Temmuz 2016

Arayüz geliştirme sürecinde en çok zaman kaybettiren noktalar, çoğunlukla kararsız kalınan anlar olur. Projenin başında belki de zaman kaybı olarak görülebilen, ön değerlendirmeye ve hazırlık sürecine harcamamız gereken zaman aslında çok daha rahat bir çalışma ortamı oluşturmanızı sağlar. Atomik Design yaklaşımı gibi küçük ve kolay yönetilebilen komponentlerin, daha büyük yapıları oluşturması ve bu komponentlerin tekrar kullanılabilir bir şekilde hazırlanması prensibine dayanan modüler yaklaşımların geliştirme süreçlerine nasıl uygulanabileceği ve bu uygulamaların bize kazandırdıklarından bahsedeceğiz.

Küçük veya büyük ölçekli bütün projelerde, geliştirme sürecindeki sorunların temelinde, işe başlarken yapılmayan planlamalar yer alır. Önemsiz gibi görünebilen yerlerde yapılmayan düzenlemeler proje sonunda, karşımıza anlamsız ve düzensiz bir kod yığını halinde çıkar. Çoğu zaman bu yığını düzenlemek istesek de, kendi yazdığımız kod bile bize anlamsız gelir ve çalışan bir yapıyı bozmaktansa, o karmaşayı kendi haline bırakmayı tercih etmek zorunda kalırız. Ancak bir projeye başlamadan önce ihtiyaçları ve gereksinimleri en baştan belirleyebilmeniz için yapacağınız değerlendirme size çok daha sağlam bir iş çıkartmanızı sağlayacaktır.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
  • Umut Çağdaş Coşkun

    Güzel yazı teşekkürler. Başlık Frontend Development olarak değiştirilebilir belki

İlgini çekebilir