Makaleler

Girdiği ortama ayak uyduran pazarlama metodu: Native advertising

Dijital pazarlama dünyası özellikle son dönemde yepyeni bir pazarlama metodu üzerine yoğunlaşmış durumda: Native advertising. "Doğal reklam" olarak Türkçeleştirilen bu pazarlama yöntemi aslında 100 yılı aşkın süredir hayatımızda. Hatta sürekli doğal reklam gördüğümüzü ancak çoğunun farkında olmadığımızı söylesem, abartmış olmam. Nasıl mı? Temelden başlayalım.

Anastasiia Nikitina 24 Kasım 2017

Dijital pazarlama dünyası özellikle son dönemde yepyeni bir pazarlama metodu üzerine yoğunlaşmış durumda: Native advertising. 2018 yılında bizi bekleyen içerik pazarlama trendleri ile ilgili yazımda da native advertising’den ve yükselişinden bahsetmiştim. Türkçeleştirilmiş versiyonu “doğal reklam” olarak bilinen bu pazarlama yöntemi, sektörde hızla kabul gören bir reklam taktiği olarak kucaklanmış ve benimsenmiş durumda. Halbuki doğal reklamın 100 yılı aşkın süredir hayatımızda olduğunu bilen kişi sayısı çok az. Hatta sürekli doğal reklam gördüğümüzü ancak çoğunun farkında olmadığımızı söylesem, abartmış olmam. Nasıl mı? Temelden başlayalım.

Doğal reklam nedir?

İşin aslına bakarsanız 100 doğal reklam uzmanına bu soruyu sorabilir ve karşılığında 100 farklı cevap alabilirsiniz. Eğer aldığınız her bir tanıma dikkatlice kulak verirseniz, pek çoğunda ortak bir nokta olduğunu fark edersiniz: Doğal reklamlar, var olduğu kaynağa uydurulan ve onunla harmanlanan reklamlar bütünü olarak tanımlanabilir. Bu reklamlar, kaynakta kullanılan içeriklerle aynı şekle bürünme konusunda ustadır.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
İlgini çekebilir