Makaleler

SWOT analizi nedir ve nasıl yapılır?

Girişiminizin ya da şirketinizin durumunu analiz ederken atabileceğiniz en önemli adımlardan biri şirketinizin güçlü yanlarını, zayıflıklarını, pazar fırsatlarını ve etkilenebileceği tehditleri değerlendirmektir. SWOT analizi ile tüm bunları kolaylıkla yapabilir ve SWOT kanvası ile de genel manzaraya her zaman ulaşabilirsiniz. SWOT kanvası nasıl doldurulur gelin birlikte öğrenelim.

Berk Bayri 18 Şubat 2018

Girişiminizin ya da şirketinizin durumunu analiz ederken atabileceğiniz en önemli adımlardan biri şirketinizin güçlü yanlarını, zayıflıklarını, pazar fırsatlarını ve etkilenebileceği tehditleri değerlendirmektir. SWOT analizi ise, girişiminizin potansiyeli ve girişiminizi etkileyebilecek kritik konular hakkında güçlü içgörüler sağlayan oldukça basit bir çalışmadır.

SWOT analizi bir projenin ya da bir iş girişiminin güçlerini (Strengths), zayıflıklarını (Weaknesses), fırsatlarını (Opportunities) ve tehditlerini (Threats) değerlendirmenin yoludur. SWOT kanvasları bunları görselleştirmenizi, böylece stratejik planlama süreçlerinde tartışmayı ve beyin fırtınası yapabilmeyi kolaylaştırır.

SWOT analizinin birincil amacı, pozitif ya da negatif kayda değer her etkeni bu 4 kategoriden birine atamak, böylece işinize objektif bir gözle bakabilmenizi sağlamaktır.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
İlgini çekebilir