Makaleler

Versiyonlama nedir, nasıl yapılır?

En basit tarafından baktığımızda, günlük hayatımızda sıkça karşılaştığımız bir şeydir kendisi. Kullandığımız yazılımsal ürünlerin sağında solunda v1.4.3 veya x.y.z gibi numaralandırmalar illaki gözümüze çarpmıştır. Bunlar versiyonlamanın ta kendisidir.

Başar Şen 22 Nisan 2014

Bu yazıda, basit ve yalın bir biçimde, günlük hayatımızdan örnekler vererek ve konuyu biraz daha  “herkesin”  anlayabileceği bir dille sunma niyetindeyim.

Versiyonlama nedir ve nasıl yapılır?

En basit tarafından baktığımızda, günlük hayatımızda sıkça karşılaştığımız bir şeydir kendisi. Kullandığımız yazılımsal ürünlerin sağında solunda v1.4.3 veya x.y.z gibi numaralandırmalar illaki gözümüze çarpmıştır. Bunlar versiyonlamanın ta kendisidir. Peki neye göre ve nasıl yapılır bu versiyonlama?

Neye göre ve nasıl yapıldığı, firmanın sektördeki pozisyonuna, yaptığı işlere göre tamamen farklılık gösterebilecek bir durumdur. Dünya genelinde sabit bir versiyonlama tekniği olmamakla birlikte, kullanılan teknikler birbirleriyle oldukça benzerdir.

Bu blog postta, bir mobil uygulamanın gelişim sürecini, SHERPA olarak kullanmakta olduğumuz versiyonlama tekniğiyle anlatmaya çalışacağım.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
İlgini çekebilir