Röportajlar

Girişimler için “tersine mentorluk” yaklaşımı ve danışmanlar

Türkiye girişimcilik ekosisteminin "Ömer Abi"si ve Scorp ile global bir başarıya imza atan Sonat Kaymaz, girişimler için "tersine mentorluk" konusunu masaya yatırıyor. Danışmanlara mı güvenmeli, ekibe yatırım yapıp girişim fikri ile birlikte gelişmelerini mi sağlamalı?

SHERPA Blog 06 Şubat 2019
omer-erkmen-sonat-kaymaz-B2C

Yeni Nesil Kafası serisinin ilk bölümünde girişimcilik dünyasının iki önemli ismi Ömer Erkmen ve Sonat Kaymaz, tersine mentorluk ve danışmanlar konusunda kafa açıcı bir sohbet gerçekleştiriyor.

Girişimler doğaları gereği küçük ekiplerden oluşur. Bunun bir sonucu olarak da gerek finansal, gerek ürün yönetimi, gerekse de kullanıcı deneyimi tasarımı gibi konularda danışmanlık alırlar. Peki danışmanlara ödenen ücretler, çalışanlara yönlendirilse daha iyi olur mu? Girişimin ilk anından beri ekipte bulunan bireylere kendilerini geliştirme şansı tanınsa, böylece hem ürün hem pazarlama hem de bir girişimin ihtiyaç duyacağı diğer alanlarda yetkin bir ekip ortaya çıksa nasıl olurdu?

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
  • zafergul37@gmail.com

    Personele vereceğiniz teşvik veya prim firmaya karşı bağlılık duygusunu, sahiplenmeyi, kendi işine sahip çıkar gibi iş yapmasını ve üretmesini sağlar geri giden müşteriyi kazanmasını bilerek artı değer yaratır. Mentörlük yani yol göstericilik bilgi ve tecrübeye dayandığı için gerekirse belirli ücret karşılığında faydanılması elzemdir, gereklidir. Mentorluk ile nereye, nasıl, ne şekilde, ne zaman gidileceğini öğrenirsin, Personelin ile buralara çok rahat bir şekilde yıkılmadan devrilmeden gidebilirsin.

İlgini çekebilir