Röportajlar

Tasarım, kurumlarda sistemik değişim için nasıl fayda sağlayabilir?

Inside Design, LinkedIn'den Jacob Hernandez ile organizasyonların sistemik değişim yaratma potansiyelleri hakkında bir röportaj gerçekleştirdi.

Berk Bayri 18 Mart 2021


Inside Design: 2020’de çok şey oldu. İnsanları büyük ölçüde kendi hallerine bırakan bir liderlik boşluğumuz vardı — ABD hükümetinde ve başka birçok yerde. Maske takmak gibi bireysel küçük eylemler küresel durumu değiştirdi. İşyerinde de taban örgütlenmesinin yeni bir biçimi ortaya çıktı: Artık zihinsel sağlık, ırksal eşitlik, ebeveyn desteği ile ilgili sorunlar, İK’nın halletmesini istediğimiz bir şey değildi. Bu karmaşık konuları her gün işteki ekiplerimizle tartıştık. Organizasyonlardaki bireyler bu liderlik boşluğunu doldurmaya nasıl yardımcı oluyor?


Jacob Hernandez: Bu yıl, yerel, ulusal ve küresel olarak birçok kişisel, kişiler arası, kurumsal ve sistemik dönüşüm gerçekleşti. Yaz boyunca, ülkemizdeki (A.B.D.) sistemli ırkçılığa tepki gösterdik ve insanlar harekete geçmeye karar verdi. Varsayılan sistemlerimizin artık çalışmadığını fark ettik ve yeni bir şey için alan yaratmak istiyoruz. Dünyayı yeniden hayal etmek istiyoruz. Her şeyin tasarlandığını bildiğimizden, tasarımcılar olarak bize hizmet etmeyen sistemleri yeniden tasarlamaya yardımcı olmak için benzersiz beceri setlerimizi kullanma sorumluluğuna sahibiz.


Bu, benim işimde de aynısını yapma inancımı yeniden harekete geçirdi. Sistemik değişim yerel düzeyde başlar; dolayısıyla bu, benim için organizasyonumdan bu yolculuğa çıkmasını istemek anlamına geliyordu. LinkedIn gibi bir kuruluşta çalışıyorsam, yarattığımız ürünlerin dünyayı nasıl etkilediğini; yani amaçlanan veya istenmeyen etkilerini anlamak benim sorumluluğum. Herhangi bir etki yaratmak için liderlerinizin katılımına ihtiyacınız var. Bir IC olarak şunları sorgulamaya başladım: bir şirketi nasıl sorumlu tutabiliriz ve liderlerimizden yaptığımız her şeyde eşitliği vurgulamalarını nasıl isteyebiliriz?

 

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
Keşfetmeye Devam Et