Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
New York merkezli yeni nesil tasarım ofisi Disrupt Design imzalı ve SHERPA Blog tarafından Türkçeleştirilen, sistem odaklı düşünme, sürdürülebilirlik, yaratıcılık, inovasyon ve pozitif yıkıcı tasarım metodolojileri üzerine makaleler bu kategoride.
Gülbüke Kınay, bizi Büyümenin Sınırları kitabının yazarı Donella Meadows'un kompleks sistemlerin geliştirilmesine yönelik önerileriyle tanıştırıyor.
Yıllar geçiyor, teknolojiler havada birbirine çarpıyor ama güveni kazanmak için gerekenin bir “söz” olabileceği kanısı değişmiyor. Ancak güveni tasarlamak için hala bir şansımız var.
Inside Design, LinkedIn'den Jacob Hernandez ile organizasyonların sistemik değişim yaratma potansiyelleri hakkında bir röportaj gerçekleştirdi.
Bir tasarım sistemi oluşturmak hiç kolay değil. Bu makalemiz, bazı yaygın yanlış anlaşılmaları ve endişeleri ortadan kaldırmayı amaçlıyor.
Duo Security'nin tasarım odaklı düşünme programına liderlik eden Elayna Spratley, InVision'ın kariyer değişimiyle ilgili sorularını yanıtladı.
Hiç nasıl tasarım yaptığınızı tasarladınız mı? SHERPA, "Her şey, tasarımdır" sloganını benimserken ilham aldığı SHERPATH metodolojisini anlattı.
Peru'nun en büyük şirketlerinden Intercorp'un stratejik tasarım stüdyosu La Victoria Lab'i SHERPA'da ağırladık ve kısa bir röportaj gerçekleştirdik.
Sürdürülebilirlik kavramı, 1987 yılında Rio de Janeiro'da yapılan Dünya Zirvesi'nde ilk kez kamusal alana dahil oldu ve o günden beri de yenilenebilir ve döngüsel bir ekonomi yaratmak isteyen yaratıcı sektörlere yön gösteriyor. Nasıl gösterdiğini New York merkezli tasarım stüdyosu Disrupt Design yazdı.
Sistemli düşünmenin 11 ana prensibini New York merkezli sürdürülebilir ve döngüsel tasarıma odaklanan Disrupt Design sizler için derledi.
Bu sorunun yanıtı tahmin ettiğiniz şey değil. Kurumlar ve organizasyonlar, her geçen gün daha katı ve kısıtlayıcı bir düşünme biçimini dayatıyor. Bu da, ister istemez, yaratıcılık ve üretkenlikte ciddi kayıplarla sonuçlanıyor. Dünya, hepimizin yüz yüze geldiği problemleri keşfetmek ve çözmek için dinamik, esnek ve farklı düşünürlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor.
2018 milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerini geride bıraktık ancak seçim sistemine yönelik sorular hala gündemde. Siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler ve tarih alanında çalışan 3 genç akademisyene, seçim sistemleri ile ilgili merak edilenleri sorduk.
İletişim stratejisti Cem Solak, reklam sektöründe geçirdiği 16 yılın tüm birikimini bir yazıya sığdırdı ve ortaya genç stratejistler için ders niteliğinde bir yazı çıktı. Araştırma yöntemlerinden organizasyona, ekip içi iletişiminden verimliliğe kadar çok net ve yararlı ipuçları için yazıya buyrun.