Makaleler

Uzun ince bir yol: Kullanıcı testi hazırlığı

Kullanıcı testleri; kullanılabilirlik tekniklerinin atası, kullanılabilirlik dünyasının Maradona'sıdır. Dışarıdan bakıldığında inanılmaz basit ve yapması kolay gözükür. Peki gerçekten de öyle midir ve hazırlık süreci nasıl olmalıdır?

Selen Şentürk 08 Nisan 2015

Kullanıcı testleri; kullanılabilirlik tekniklerinin atası, kullanılabilirlik dünyasının Maradona’sıdır. Dışarıdan bakıldığında inanılmaz basit ve yapması kolay gözükür. Ürününüz ya da prototipinizi kullanan kullanıcıları gözlemler ve sonrasında kullanıcı deneyimini iyileştirmek için öğrendiklerinizi uygularsınız. Ancak tüm basit fikirlerde olduğu gibi kullanıcı testlerinin yapılışı görece kolay olsa da, iyi bir iş çıkartmak zordur. Öncesinde kapsamlı bir kullanıcı testi hazırlığı adımı bulunur.

Bu testlerde hesaba katılması gereken pek çok öğe bulunur. “Hazırlanmayı başaramazsanız, başarısızlığa hazırlanın” derler, kullanıcı testlerinde de bu durum aynen geçerlidir. Test metni yazımı, katılımcıların seçimi gibi zorlu süreçlerin üstesinden gelmenize yardımı dokunabilecek, kullanıcı testi seanslarınızdan önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç unsura bakalım.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
İlgini çekebilir