Makaleler

Siz de bir kullanıcı deneyimi tasarımcısısınız

Algılarınızdan ve ön yargılarınızdan kurtularak düşünün lütfen: Siz, kullanıcı deneyimi tasarlayabilir misiniz? Evet. Üstelik bir kullanıcı deneyimi tasarlamak sadece sizin değil, herkesin yapabileceği kadar basit.

Berk Bayri 04 Mayıs 2015

Ürünler, servisler, kullanıcılar ve onların deneyimleri… Bunları düşündüğünüzde belki de çoğumuzun aklına ‘daha tıklanabilir’ butonlar, önsezisel olarak algılanabilen arabirimler ya da mobil bir arabirimin menüsü geliyor. Oysa manzaraya geniş açılı bir objektifle baktığımızda bambaşka ve çok daha zengin bir dünya var.

Geçtiğimiz hafta öyle farklı bir deneyim yaşadım ki, zaman içinde oluşagelen algımı kökten değiştirdiğini söylesem yalan olmaz. Ezberimizi bozmak, önyargılarımızdan arınmak ve bazen kalıpların dışına çıkmak gerekiyor. Bu deneyimimi, sizin de algılarınızı güncelleyebilmesi amacıyla paylaşmak istedim.

Algılarınızdan ve ön yargılarınızdan kurtularak düşünün lütfen:

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
  • ahuseynovteymur@gmail.com

    Kullanıcı deneyimi tasarımcı öğrencisi olarak, kafede garson çalıştığım günler çıldırıyorum. Adamlar hiç i düşünmüyor (personel yada müşteriyi yada daha fazlasını). Oysa daha mükemmelini yarata bilirler… sosyal deney olmadığına sevindim

    • ahuseynovteymur@gmail.com

      **Öğrencisiyim ve kafede çalıştığım zamanlar…. Cümle böyle olması lazım

  • Senanur Öztürk

    Çok etkileyici bir yazı olmuş elinize sağlık

    • Berk Bayri

      Güzel sözleriniz için çok teşekkürler!

Senin İçin Öneriyoruz