Makaleler

Tasarım Sistemleri Rehberi II: “Design system” nasıl oluşturulur?

Tasarım sisteminin ne olduğunu ve neden önemli olduğunu rehberin ilk bölümünde öğrendik. Şimdi ise, bir tasarım sisteminin nasıl oluşturulduğuna göz atacağız.

Berk Bayri 22 Şubat 2019
design-system-nasil-olusturulur

Geçen hafta, Tasarım Sistemleri Rehberi’nin “Design system” nedir ve neden önemlidir? başlıklı ilk bölümünde, tasarım sistemlerinin ne olduğuna ve neden önemli olduğuna değinmiştik. Bu bölümde ise tasarım sistemleri oluşturmak için nelerin gerekli olduğuna ve bir tasarım sisteminin nasıl oluşturulduğuna göz atıyoruz.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
  • Onur Özgür ÖZKAN

    Boyut ve boşluklandırma bölümdeki “4’lük tabanlı ölçekler” den kast edilen tam olarak nedir? Google’da aratmama rağmen konuyla ilgili net bir kaynağa ulaşamadım.

    • Berk Bayri

      Merhaba! Orijinal makalede “4-based scale” olarak geçen bu terim, arabirim öğelerinin boyutlarında, grid sistemlerindeki sütunlar ve boşluklarını belirlerken artık yaygın olarak 4’e kalansız bölünebilen rakamlar kullanılmasını ifade ediyor. Bunun başlıca nedeni, akıllı telefon ve bilgisayar gibi yaygın olarak kullanılan cihazlarda ekran ölçülerinin de 4’e bölünebilen rakamlar olması.

Keşfetmeye Devam Et