Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Dijital etkileşimin görsel dili, insan ile makine arasındaki iletişimin en önemli adımlarından birisi. Arayüz tasarımı da tam olarak burada yaşanabilecek problemleri öngörerek çözme üzerine yoğunlaşan bir pratik. Bu alana dair röportajlar, incelemeler, makaleler ve daha fazlası bu kategoride.
Bir ürün hakkında 90 saniye içinde bilinçaltı bir karar veriyoruz ve bu kararın %62 ila %90'ı yalnızca renge dayalı. Peki, renk teorisi tasarımda nasıl bir yere sahip?
Bu makalemizde, kullanıcıları sayfanızda tutmanızı sağlayabilecek kadar güçlü bir tasarım unsurundan söz edeceğiz: beyaz boşluk.
Dijital ürün tasarımı hakkında düşünme şeklimizi değiştiren, teknoloji dünyasını sarsan 14 efsanevi kullanıcı arayüzünü listeledik.
SHERPA’daki arkadaşlarımız 9 Nisan Perşembe günü, koronavirüs salgını nedeniyle e-Devlet üzerinden erişime açılan ücretsiz maske başvuru formunun kullanıcı deneyimi analizini ve bu analizdeki bulgulardan yola çıkarak tasarladıkları yeni form deneyimini SHERPA’nın Twitter hesabından kamuyla paylaştı. Biz de bu proaktif hareketin ortaya çıkış sebebini, sonrasında yaşananları ve neler hissettiklerini bizzat “harekete geçenler”e sorduk.
Serimizin 6. bölümünde “Tasarım estetikten ibarettir” algısını değiştirmeyi amaçlayan Kanvas Tasarım Topluluğu ile bir röportaj gerçekleştirdik.
Tasarım Sohbetleri serimizin 10. bölümünde Haluk Memili'yi konuk ettik. Kendisiyle, matematik ve tasarım dünyalarının kesişme noktaları üzerine zihin açıcı bir sohbet gerçekleştirdik.
UX designer, UI designer, UX/UI designer, product designer, service designer... Hangisi doğru? Peki, böyle bir unvan gerçekten var mı?
Tasarım sisteminlerinde adlandırma kurallarını belirlerken nelere dikkat etmek gerekir? Takım üyeleriyle verimli çalışmanın ipuçları bu makalede
Tasarımcıların ve geliştiricilerin ürettikleri uygulamaların ve web sitelerinin daha kullanılabilir olmasını sağlamak için danışabilecekleri ve inceleyebilecekleri en iyi kaynaklardan biri kılavuzlardır.
Bu yazıda size arayüzler için metin yazarken, metinleri tasarlarken ve düzenlerken yardımcı olacak birkaç ipucu paylaştık.
Türkiye'deki Tasarım Toplulukları yazı dizimizde ülkemizin dijital tasarım kültürüne gönüllü olarak destek veren, etkinlikler düzenleyen, bu kültürü büyükşehirlerin sınırları dışına çıkarmaya çalışan ve sektöre hem iletişim becerisi hem de nitelikli bilgi kazandıran topluluklara yer veriyoruz. İkinci bölümde konuklarımız Tasarım Mutfağı kurucu üyeleri Arda Arıcan ve Orçun Kılıç.
Tasarımda erişilebilirlik, yazı büyüklüğünü artırmak ya da kontrast renkler kullanmaktan çok daha fazlası. İşte Dribbble'da bulduğumuz erişilebilirliği ve kapsayıcılığı yücelten tasarımlardan en çok beğendiğimiz 8 tanesi.