Makaleler

İçerik pazarlamada dil bilgisi ve noktalamanın önemi

İçerik pazarlama metinleri her ne kadar edebiyat amaçlı yazı yazma aktivitesinden farklı olsa da, her yazı yazma eylemi gibi, dil bilgisi ve noktalamanın önemli olduğu bir alandır.

Erdem Yıldız 25 Kasım 2015

Edebi sanatlar dahilinde yapılan yazı yazma işlemiyle, blog temelli yazı yazma işlemini ya da genel anlamda her türlü pazarlama/reklam amacıyla yazılan yazıyı, birbirinden keskin çizgilerle ayırma gibi genel bir eğilim olduğu söylenebilir. Bu duruma baktığımızda temelde, blog ya da blogger’lık dahilinde yazılanın dil bilgisi, noktalama gibi yazı yazma işleminin kimi elzem parçalarına, edebi amaçla yazılanlar kadar riayet etme zorunluluğunun olmadığı düşüncesini görürüz çoğunlukla.

Bunların daha gündelik, ciddiyetten uzak olduğu ve özellikle bu sebeple kurallardan daha bağımsız işleyebileceği düşüncesinin haklı ve kaçınılmaz olduğu noktalar da olabilir ancak bunlar çoğunlukla, tamamen kişisel ve herhangi bir ticari ya da kurumsal amaç gütmeyen yazılar için geçerlidir. Aksi durumda, yani işin içine kurumsallık ve belirli reklam, pazarlama hedefleri girdiğinde, durumun değiştiğini söyleyebiliriz.

İçerik pazarlamanın temelinde, yaratılan – bu durumda yazılan – içeriğin, başta hedef kitle olmak üzere, olabildiğince çok kişi tarafından tüketilmesi – bu durumda okunması – amacı olduğundan, dil bilgisi kuralları ve noktalama işaretleri gibi, yazının akışını ve anlaşılabilirliğini doğrudan etkileyecek etmenlerin dikkate alınması zaruridir.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
  • Ozan Çetin

    “Noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakılır ve ardından gelen cümle her zaman büyük harfle başlar.”

    Yanlış. Doğrusu eksik. “Noktalama” işaretlerinin ardından gelen cümle “her zaman büyük harfle başlamaz.” Noktalı virgül, virgül, parantez gibi noktalama işaretlerinden sonra “devam eden” cümle unsurları veya “başlayan” cümle büyük harfle başlamaz. Küçük harfle devam eder. Nokta, ünlem, üç nokta gibi noktalama işaretlerinden sonra başlayan cümle ise büyük harfle başlar.

  • Erdem Yıldız

    İlginiz için çok teşekkürler Ozan Bey. Noktalama işaretinin ardından gelen cümlenin durumuyla ilgili eksik kalmış olan kısmı, düzeltmenizin ışığında güncelledik. İyi okumalar.

Keşfetmeye Devam Et