Makaleler

Google Analytics Premium yılda 150bin USD eder mi?

Bugün Internet genelindeki tüm web sitelerinin %58’e yakını, Google Analytics kullanıyor. Peki ya Google Analytics Premium? Google Analytics’in “ücretli kuzeni” Google Analytics Premium’u kimler neden kullanmalı?

Yakup Bayrak 15 Şubat 2016

Şüphesiz, Google Analytics dünya üzerindeki en popüler dijital veri analiz yazılımı. Bugün (Builtwith.com verilerine göre) Internet genelindeki tüm web sitelerinin %58’e yakını, Google Analytics kullanıyor. Bu devasa pazar payının, üzerinde konsensus kurulabilecek birçok mantıklı rasyoneli olsa da 0 TL’lik kullanım bedeli açık ara en çok dile getirileni diyebiliriz. Peki ya Google Analytics Premium? İşte bu yazıda, Google Analytics’in “ücretli kuzeni” GAP’ı kimler ve neden kullanmalı sorularına yanıt arıyoruz.

Google Analytics Premium çanları ne zaman çalmaya başlar?

1. “Verilerim yeterince taze değil!”

Tazelik göreceli bir kavram. Eğer web sitesi veya mobil uygulama, dijital varlığınızın analitik verilerini çok hızlı bir şekilde değerlendirmek ve kararlarınızı yine çok hızlı bir şekilde güncellemek niyetindeyseniz, bilin ki Google Analytics yakında sizin için yetersiz olacaktır. Şöyle bir örnek vereyim; standart GA kullanan bir içerik ya da e-ticaret siteniz varsa, pageview ya da click datanızın ortalama değerlere göre, raporlarınıza yansıması 24-48 saati bulabilmektedir. Her ne kadar Realtime Data ile kullanıcı ziyaretlerine dair verileri anlık olarak görüntüleyebilseniz de bu verilerin raporlarınıza yansıması ne yazık ki GA Premium’daki gibi 1-4 saat arasında gerçekleşmemektedir. Özellikle gün içerisinde optimizasyon hamleleri gerçekleştirmek veya hızla değişen gündeme bağlı kalarak reklam yayınladığınız alanlarda dönüşümü tetikleyici hamleler yapmak arzusundaysanız, GA Premium çanları sizin için çalıyor demektir.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
  • hyturkyilmaz

    Harika bir yazı. Faydalı. O kadar parayı verince hala limitlere sahip olması bana hala saçma geliyor tabi. 😀 Piyasada Kissmetrix gibi bir yazılım da varken analiz için, sanki paralı sürüm için onu tercih ederim gibi geliyor bana.

    • Yakup Bayrak

      Hasan Yasin yazıyı faydalı bulmana çok sevindim 🙂 GAP’ın fiyatlama modelinde (belki yıllık ücret tutarının iletişimi yapmalarından ötürü) bir pahalılık algısı olduğu kesin. Kiss Metrics GAP’a göre çok daha makul fiyatlar sunuyor. Orası da kesin. Biz SHERPA olarak bu kadar yüklü SaaS maliyetlerine girmeden çözümler sunabilen kombinasyonlarla hareket etmenin en doğru yol olduğuna inanıyoruz. X için Kiss Metrics, Y için Hotjar, Z için MixPanel ve tamamını tek bir yerden gözlemlemek için Geckoboard vb. Yazının devamını da getireceğim ve orada da karşılaştırmalarda bulunmaya çalışacağım.

      • hyturkyilmaz

        Teşekkür ederim. Yazıda takipçilerinize veya müşterilerinize direkt olarak GAP’ı tavsiye ediyormuşsunuz gibi bir algı var sandım. Affedersiniz tabi. Takipteyim. 🙂

        • Yakup Bayrak

          Rica ederim ne demek… Yok yok, hiç öyle bir niyetimiz yok inan 🙂

Keşfetmeye Devam Et