Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Her dakika başka bir veri üretiliyor ve bir yerlerde bize “uygun” olduğu düşünülen görsel formlarda karşımıza çıkıyor. Peki bu verilerin analizinde, üretiminde olduğumuz kadar başarılı mıyız? Bu kategorideki içeriklerimizle bu soruya derinlemesine yanıtlar veriyoruz.
Halil Cicibaş, bu yazısında “Growth Hacking” tekniğinin temelini oluşturan AARRR çerçevesinde A/B testlerinin nasıl uygulanabileceğine odaklanıyor.
SHERPA UX Intelligence Engineer Ata Kayacan, dijital dünyada çokça karıştırılan iki alan olan ürün analitiği ile pazarlama analitiği arasındaki temel farkları yazdı.
Eğer siz de “Benim matematikle pek aram yok; o yüzden big data, small data falan bu işlere başka arkadaşlar bakıyor.” diyen yöneticilerdenseniz, kafayı duvarlara vurmadan önce bu yazıya bir göz atmanızda fayda var.
Tasarım Sohbetleri serimizin bu bölümünde doğal dil işleme, doküman analizi, veri madenciliği, yapay zeka, bilgi tasarımı ve veri görselleştirme gibi geniş bir yetenek havuzundan yararlanarak veri mühendisliği alanında hobisel üretim yapan Çilek Ağacı ekibini konuk ettik.
2018 milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerini geride bıraktık ancak seçim sistemine yönelik sorular hala gündemde. Siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler ve tarih alanında çalışan 3 genç akademisyene, seçim sistemleri ile ilgili merak edilenleri sorduk.
21. Araştırma Zirvesi’nde, Market Research Society Yönetim Kurulu Başkanı Jane Frost ile "post-truth" çağında araştırmacılara düşen görevler, deneyim tasarımının yarattığı derin etki ve pazarlama dünyası ile araştırma sektörü iletişimi üzerine konuştuk.
21. Araştırma Zirvesi'nde, ESOMAR Genel Müdürü Finn Raben ile ESOMAR'ın kişisel verilerin etik kullanımına dair kuralları, ABD-AB arasındaki farkları, Facebook ve Cambridge Analytica skandalı ve teknolojik girişimlerin verilerin korunması konusuna nasıl yaklaşması gerektiği üzerine konuştuk.
Değerli ve uzun ömürlü bilgilerin peşinde, Alistair Croll ve Benjamin Yoskovitz imzalı Lean Analytics kitabını tekrar inceledik ve önemli bulduğumuz noktaları derlemeye çalıştık.
Mashable’ın Baş Veri Bilimcisi Haile Owusu, Brand Week İstanbul Efsaneleri’nin altıncı bölümünde konuğumuz oldu ve veri analitiğinden içerik optimizasyonuna, Mashable’ı farklılaştıran detaylara yönelik sorularımızı yanıtladı.
2014 yılında yayımlanan ve üç sene gibi kısa bir sürede getirdiği yeniliklerle SEO ile ilgili hemen herkesin şapka çıkardığı bir çevrimiçi “SEO Performans Ölçümü ve Raporlama” aracı olarak rüştünü ispat eden SEOmonitor’ü bizim için özel kılan, şu an için Türkiye’ye ve Türkçeye bu kadar çok yatırım yapan bir başka SEO firmasının bulunmayışı.
Brand Week İstanbul Efsaneleri’nin beşinci bölümünde R/GA Strateji Direktörü Simon Wassef’i ağırladık. Wassef, yapay zeka ve makine öğrenmesinden yaratıcı içgüdülere ve marka stratejilerine yön veren detaylara yönelik sorularımızı yanıtladı.
Ürün ya da servis tasarımında, yanlış bir problemi çözmeye odaklanan bir özellik nasıl başarısız olacaksa; kullanıcı deneyimi analizinde yanlış metriğin takip edilmesi de o kadar anlamsızdır.