Makaleler

Yazılım geliştiricilerin erişilebilirlik konusundaki bilgi seviyeleri

Biliyoruz ki, yazılım dünyasının “geliştirici” ihtiyacını büyük oranda bilgisayar mühendisliği bölümü mezunları karşılıyor. O zaman sorulması gereken soruya geçelim: Yazılım geliştiricileri erişilebilirlik konusunda ne kadar bilgi sahibi? Bu sorunun cevabı, tek başına belirleyici olmasa bile, son kullanıcı olarak karşımıza çıkan uygulamaların ne kadar erişilebilir olduğu ile de bağlantılı olacak.

Yavuz İnal 04 Ağustos 2016

Yazılım dünyasının “geliştirici” ihtiyacını büyük oranda bilgisayar mühendisliği bölümü mezunları karşılıyor. Peki, yazılım geliştiricileri erişilebilirlik konusunda ne kadar bilgi sahibi? Bu sorunun cevabı, tek başına belirleyici olmasa bile, son kullanıcı olarak karşımıza çıkan uygulamaların ne kadar erişilebilir olduğu ile de bağlantılı olacak.

Türkiye’de Bilgisayar Mühendisliği adı ile lisans eğitimi verilmeye başlanması 1970’li yılların sonlarına dayanıyor. ÖSYM verilerine göre 2015 yılı itibari ile 100’ün üzerinde üniversitede bilgisayar mühendisliği alanında lisans eğitimi verilmekte. Son yıllarda insan bilgisayar etkileşimi alanına yönelik ders içerikleri Bilgisayar Mühendisliği Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerinde görünmeye başlanmasına rağmen, erişilebilirliğe yönelik başlı başına herhangi bir ders henüz müfredata eklenebilmiş değil.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
İlgini çekebilir