Makaleler

E-ticaret sitelerinde banner kullanımı nasıl olmalı?

Kullanıcıların web siteniz hakkında olumlu/olumsuz görüşe sahip olmasının yalnızca 50 milisaniyelik bir süre aldığını biliyor musunuz?

Selen Şentürk 03 Temmuz 2017

Özellikle e-ticaret sitelerinde banner kullanımlarının zaman zaman kullanıcının nefretini kazandığı konusunda hepimiz hemfikiriz. Hemen hemen çoğumuzun deneyimi şu şekildedir: Kullanıcı anasayfaya gelir, showcase alanındaki banner’ı görüntüler, tam okumaya çalışırken showcase’de yer alan ikinci banner ekrana gelir, kullanıcı bir öncekini okumak için navigasyondan geri dönmek durumunda kalır. Bu sinir bozucu deneyimi, Jared Smith* çok güzel kurgulamış. Fakat dönüşüm oranını olumsuz yönde etkileyen tek geçerli kullanılabilirlik sorunu tabii ki bu değil.

İnsanların fazla konuşmadıkları başka bir faktör var ki bu da, banner kullanımınızın, kullanıcıların web sitenizdeki ilk izlenimine dramatik bir etkisi olabildiği gerçeği. Banner’lar genellikle haftalık hatta günlük olarak güncellenir. Bu tip bir durumda, showcase’deki banner kullanımı ile günlük olarak güncellenen banner’ların mesajlarında çakışmalar yaşanabiliyor ve bu da marka veya kampanya hakkında yanlış bir izlenim verebiliyor. Bu yazıda, doğru ilk izlenimi vermenin ne kadar önemli olduğunu birlikte inceleyeceğiz.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
İlgini çekebilir