Röportajlar

Kolay İK: “Mutlu kullanıcılar, mutlu bir takımla mümkün”

Wired tarafından hazırlanan Europe’s 100 Hottest Startups 2017 listesine adını altın harflerle yazdırarak İstanbul merkezli en gözde 10 girişim arasında yerini alan Kolay İK’nın girişimcilik hikâyesini, benimsedikleri kültürü ve iş hedeflerini, kurucu ortaklar Efecan Erdur, Gizem Sevinç ve Çağlar Yalı’dan dinledik.

Tuba Çakır 01 Kasım 2017

Şirketlerin personel yönetimi süreçlerini kolaylaştırmak ve bu süreçlerle ilgilenen çalışanların iş yükünü en aza indirmek amacıyla Temmuz 2014’te kurulan Kolay İK, bulut tabanlı bir personel yönetimi ve insan kaynakları yönetim platformu. Bugün 28 kişiye ulaşan takım, piyasanın en verimli ve ulaşılabilir personel yönetimi aracı olma hedefiyle yaptığı atılımlar sayesinde, Wired tarafından hazırlanan Europe’s 100 Hottest Startups 2017 listesine adını altın harflerle yazdırarak İstanbul merkezli en gözde 10 girişim arasında yerini aldı. SHERPA olarak bizim de kullanıcısı olduğumuz Kolay İK’nın hikâyesini, benimsedikleri kültürü ve iş hedeflerini, kurucu ortaklar Efecan Erdur, Gizem Sevinç ve Çağlar Yalı’dan dinledik.

Sizi Kolay İK’yı kurmaya ya da bu girişime katılmaya iten ne oldu?

Bir çalışan olarak şirket ortamı günlük hayatımızın neredeyse yarısını kaplıyor. Durum böyleyken işte mutlu olmak dolaylı olarak hayatta da mutlu olmamızı sağlıyor. Kolay İK’nın kuruluşundan itibaren temel amacımız, şirketlerle çalışanları arasında bir köprü kurmak ve böylelikle şirket-çalışan bağını en güçlü hale getirerek herkes için keyifli bir ortam sağlamak.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
Keşfetmeye Devam Et