Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
SHERPA Information Architect Tuba Çakır, bu Interaction Design Foundation makalesi çevirisiyle kullanıcı deneyimi tasarımında neden erişilebilirlik odaklı bir yaklaşım benimsememiz gerektiği sorusuna sosyal ihtiyaçlar bağlamında cevap veriyor.
SHERPA'da kullanıcı deneyimi yazarı olarak çalışan Tuba, bize son 2 yıldır üretim yaptığı bu alanla ilgili Gılgamış Destanı'nı kıskandıracak derecede uzunlukta bir yazıyla kariyer yolculuğunu anlatıyor.
Severek kullandığınız dijital ürün ve servisleri düşünün. Hepsinin ortak bir noktası var: Zaman zaman sizi gülümseten bir insani iletişim becerisi. Bu, iki şeyin göstergesi: Ürünü tasarlayan insanların işini nasıl tutkuyla yaptığı ve bizimle kurduğu iletişimde kendimizi iyi hissetmemize önem veren ürünlerin rakiplerinin arasından nasıl kolaylıkla sıyrılabildiği.
Bir uygulama veya web sitesi için içerik üretirken başlıklarda büyük harf kullanmayı tercih etmek, küçük bir konu gibi görünse de aslında önemli bir karardır. Çünkü büyük harf kullanımı okunabilirliği, anlaşılırlığı ve kullanılabilirliği etkiler. Dolayısıyla, sunduğunuz kullanıcı deneyimini ve sonuç olarak insanların markanızı nasıl algıladığını da.
Sistem odaklı düşünme, çevremizdeki dünyayı anlamak ve değiştirmek için sahip olduğumuz en güçlü araçlardan biri. Peki bu güçlü yaklaşımı organizasyonel yapınıza entegre ederek elde edebileceğiniz faydaları biliyor musunuz?
Bize ilham olmak için çevremizi saran doğa ana varken, neden farklı yönlere gidiyoruz?
Bu makalede, kullanıcı deneyimi yazımının (UX writing) ne olduğuna değinip, özelikle teknolojik ürünler ve servisler ekseninde gündemi neden bu kadar meşgul ettiğini birlikte anlamaya çalışacak, ardından ise konu hakkında bazı pratik ipuçlarıyla etkili UX yazımı konusunda bilgi edineceğiz.
İnsanlar sistem odaklı bir dünya görüşünü benimsemeye başladığında herkesin deneyimlediği engellerden biri, her şeyin birbirine bağlı olmasının sonsuz olasılığıdır. Bu durum genellikle insanlar üzerinde bir baskı oluşturur ve çevrelerindeki dünyada olup biteni doğrudan görme kabiliyetlerini sınırlar. Bu nedenle, Disrupt Design olarak, sistem odaklı düşünme (Systems Thinking) konusuna yeni başlayanlar için basit bir tanımlama aracı geliştirdik.
Tasarım odaklı düşünme, tasarımcılara özgü bir şey değildir — edebiyat, sanat, müzik, bilim, mühendislik ve iş dünyasındaki tüm büyük yenilikçiler tarafından uygulanmaktadır.
Brand Week İstanbul Efsaneleri röportaj serisinin ilk bölümünde konuklarımız, yapay zeka (AI) teknolojileri alanında Türkiye’de ve yurt dışında önemli çalışmalara imza atan iki değerli bilim insanı Prof. Dr. Zehra Çataltepe ve Dr. Tanju Çataltepe.
Wired tarafından hazırlanan Europe’s 100 Hottest Startups 2017 listesine adını altın harflerle yazdırarak İstanbul merkezli en gözde 10 girişim arasında yerini alan Kolay İK’nın girişimcilik hikâyesini, benimsedikleri kültürü ve iş hedeflerini, kurucu ortaklar Efecan Erdur, Gizem Sevinç ve Çağlar Yalı’dan dinledik.
Başlık, faydalı ve kullanılabilir ürün tasarımının sırrını ifşa ediyor. Haliyle, faydalı ve kullanılabilir içerik yaratımının önemini de. Aynı zamanda içeriğin, kullanıcı deneyiminin kritik bir bileşeni olduğunu ifade eden temel açıklamalardan biri. Dolayısıyla, deneyim tasarımı alanındaki diğer tüm yetenekler gibi, kullanıcı deneyimi yazımının da sıkı tecrübe gerektirdiğini tahmin etmek pek zor olmasa gerek.
Olsun, hangimiz unutmuyoruz ki... Yeni bir şifre oluşturmak için e-posta adresini girmen yeterli.
Kapat