Yazılımcılar için, adam/saat ile iş yaparken doğru bir zamanlama verebilmeyi etkileyen çok fazla parametre var. İhtiyacınız olan, bu hesaplamaları sizin yerinize ayrıştırabilecek bir araç.
Adam/saat ile iş yaptığınız bir dünyada işinizle ilgili doğru bir zamanlama verebilmek çok önemlidir. Bu hem kendinizi doğru değerlendirmenizi hem de projelerle ilgili zamanlama verirken daha az sıkıntı yaşamanızı sağlar. Ancak yazılımcılar için doğru bir zamanlama verebilmenizi etkileyen çok fazla etken var. Ortaya çıkan yazılım problemleri, kullandığınız dillere hakimiyetiniz, karşılaştığınız sorunları çözebilme yeteneğiniz, bunların hepsi çok farklı şekillerde işinizi etkileyebilir. Tüm bunları hesaplamaya çalışmak size çok vakit kaybettirecektir. İhtiyacınız olan şey, bu hesaplamaları sizin yerinize ayrıştırabilecek bir araç. Bu yazımızda, yazılım süreçlerinde zaman tutma işini sizin için optimize eden WakaTime aracını inceleyeceğiz.
Bu içerik ücretsiz!
Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç. Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.
Kuruluş yılı: 2013 Menşei: ABD Mevcut kullanıcı sayısı: 5000+
Değer önermesi: WakaTime, yazılımcılar için projelerdeki zaman tutma işini otomatize eder. IDE’ler ve text editörleri için oluşturulan açık kaynaklı eklentiler aracılığıyla yazılım sürecinde harcadığınız zaman ile ilgili size ayrıntılı veriler sunar.
Başta VS Code, Visual Studio ve Sublime Text olmak üzere 43 farklı text editor ve IDE’ler tarafından destekleniyor.
139 farklı yazılım dili ile kullanılabiliyor.
Github, Gitlab, Bitbucket, Slack ve Office 365 ile entegrasyonu sağlayabilirsiniz. Özellike repositorylerinizi tuttuğunuz araçlarla kuracağınız entegrasyonlar işinizi çok daha fazla kolaylaştıracaktır. Hangi projeye ne kadar zaman harcadığınızı, gönderdiğiniz commit’lerde ne kadar süre harcadığınızı görebilmenizi sağlıyor.
SHERPA’da kullanıyor muyuz?: Evet. Ama ilk defa buradan duyuruyorum.
Artıları
Zaman tutma işini tamamen otomatize etmenizi sağlayarak sizin hangi projeye ne kadar süre harcadığınız konusunda daha kesin bilgiler almanızı sağlıyor.
Commit’lerinizle entegrasyonunu sağladığınızda yaptığını işin en küçük birimine kadar süreleri ayrı ayrı verebilmenizi sağlıyor.
Hangi yazılım dili için ne kadar süre harcadığınızı ayrı ayrı grafiklerde görebilmenizi sağlıyor.
Aynı proje üzerinde farklı editör veya IDE’lerle çalıştığınızda tuttuğu süreleri aynı proje içerisine tutabiliyor.
Çok güzel ve işlevsel görünüyor, hemen deniyorum. Yazı için çok teşekkür ederim.
Teşekkür ederim. Umarım sizin için de çok faydalı bir araç olur.