Makaleler

Pandemi sürecinde başarı getiren oyunlaştırma uygulamaları

2020 yılında birçok işletme oyunlaştırma çalışmaları yaptı ve pek çok başarıya imza attı. Gelin, bu uygulamalara göz atalım ve kullanıcı deneyimi açısından bazı dersler çıkaralım.

Ercan Altuğ Yılmaz 16 Şubat 2021

Değişen ve dönüşen dünyada işletmelerde hem çalışan personelin motivasyon ve performansını artırmak ve bağlılıklarını sürdürmek amacıyla hem de işletmenin pazar payını korumak ve artırmak amacıyla çeşitli yöntemlere başvuruluyor. Bu yöntemlerden biri de 2010’lu yılların başında hayatımıza giren ve her geçen yıl etkinliğini arttıran “oyunlaştırma”. Günümüzde oyunlaştırmaya eğitimden sağlığa, spordan iş dünyasına kadar sürdürülebilir başarı sağlamak için her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Örneğin 2020 yılında birçok işletme oyunlaştırma çalışmaları yaptı ve pek çok başarıya imza attı. Gelin, bu uygulamalara göz atalım ve kullanıcı deneyimi açısından bazı dersler çıkaralım.

Onboarding (karşılama)

Ben oyunlaştırılmış onboarding sürecini, bir restorana gittiğinizde hızlıca garsonların “Çocuğunuz var mı?”, “Kaç kişi olacaksınız?” gibi sorular sorarak size en iyi masayı ve deneyimi sunmaya çalışmasına. Burada, size uygun masa ise “ödül” olacaktır.

Bir uygulamanız var ve uygulamanın ilk açılışında uygulamanızı sadece birkaç ekranı kaydırarak tanıtıyorsanız bilmelisiniz ki bu, artık yeni nesilden kullanıcıların dikkate almadığı bir onboarding şekli. Zira oyunlarda gördükleri ve alışkın oldukları onboarding süreçleri böyle değil.

Gelin, iyi onboarding örneklerine bakalım.

 

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
İlgini çekebilir