Makaleler

Çocuklarınıza kodlamayı öğretin

Geleceğin toplumunda başarılı olacak bireylerin artık dijital dilde konuşmak dışında pek fazla seçeneği yok. Bu yüzden çocuklarınızı dijital dünyada tüketici olmaktan, üretici olmaya yönlendirmeye ve bir an önce kodlama konusunda eğitmeye başlamanızda yarar var.

Eser Teker 11 Temmuz 2016

Yarınları şekillendirecek genç beyinleri yönlendirme görevi bugünün yetişkinlerine düşüyor. Bu elbette ki nesillerden beri böyle. Ancak geleceğin toplumunda başarılı olacak bireylerin artık dijital dilde konuşmak dışında pek fazla seçeneği yok. Bu yüzden çocuklarınızı dijital dünyada tüketici olmaktan, üretici olmaya yönlendirmeye ve bir an önce kodlama konusunda eğitmeye başlamanızda yarar var.

Merak eğitimde başarının anahtarı. Genç beyinleri soru sormaya, merak etmeye ve cevap aramaya yönlendiren eğitim sistemleri mutlaka başarıya ulaşıyorlar. Günümüzde her alanda her türlü bilgiye kolayca erişme şansı olan çocuklara merak duygusunu aşılamak ve doğru bilgiye yönlendirmek çok da kolay değil.

Dijital dünyada tüketici olmak, yani oyunlarla ya da uygulamalarla vakit harcamak kabul etmeliyiz ki çocuklar için çok çekici ve gerçekten de eğlenceli. Hatta birçok ebeveyn bu amaçsız oyalanma durumunu kendileri için çok büyük kolaylık ve rahatlık olarak görüyor. Bu sayede günümüzün çocukları henüz çok erken yaşlardan itibaren akıllı telefonlar ve tabletlerle saatlerce vakit geçiriyorlar ve teknolojiyi kullanmayı büyüklerden daha iyi biliyorlar. Peki yarın?

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
  • electrocoder

    Teknoloji şirketi sahipleri çocuklarını binlerce dolar ödeyerek eski nesil eğitim veren okullara gönderirken ve bu şirketler aygıtları ve yazılımları en aptal insanların kullanabileceği şekilde uretirlerken çocuklarımızı yazılıma yöneltmek ne kadar doğru olabilir

    • eserteker

      Merhaba; bu yazıda dijital dünyada tüketici rolünden üretici rolüne geçişin erken yaşta gerçekleşmesinin önemini ve faydasını kısaca vurgulamaya çalıştım. Geleneksel eğitim kurumlarının başarısını yok saymak elbette ki doğru değil. Ayrıca her çocuk, geleceğini şekillendirme konusunda kesinlikle algı, ilgi ve yeteneklerine göre yönlendirilmeli. Ezberci değil merak eden ve sorgulayan beyinler, sadece bu çağda değil tüm zamanlarda değer yaratabilenler oldular. Basit ve anlaşılabilir ürünler ortaya koymak sanıldığının aksine çok daha zor ve çok daha fazla çalışma gerektiriyor. Yeni dijital düzende, dijital dili anlayabilen ve konuşabilen bireylerin, hangi eğitimi alırsa alsın ve hangi profesyonel alanda olursa olsun, başarıya daha yakın bir konumda olacakları mutlak bir gerçek.

İlgini çekebilir