Makaleler

“Lütfen Bizden Ayrılmayın”

Televizyonda reklama rastlayınca başka kanala geçmek ya da sesi kısmak ayıp karşılanır mı? Tabi ki hayır, yani bu tartışılmaz bile. Program yapımcıları çözüm olarak en heyecanlı yere reklam koyarak ya da başlıktaki gibi cümlelerle izleyicinin "kaçmasını" engellemeye çalışabilirler. Bunda da bir gariplik yok. Ancak konu internete geldiğinde, reklam gösterme/engelleme konularında, müzik ve film sektöründe olduğu gibi büyük bir etik tartışması var. Alper Balkanlı, reklam engelleyicilerden "akıllı" gösterim modellerine, dijital reklamların bugününü ve yarınını SHERPA Blog için yazdı.

Alper Balkanlı 27 Ocak 2016

Televizyonda reklama rastlayınca başka kanala geçmek ya da sesi kısmak ayıp karşılanır mı? Tabi ki hayır, yani bu tartışılmaz bile. Program yapımcıları çözüm olarak en heyecanlı yere reklam koyarak ya da başlıktaki gibi cümlelerle izleyicinin “kaçmasını” engellemeye çalışabilirler. Bunda da bir gariplik yok. Ancak konu internete geldiğinde, reklam gösterme/engelleme konularında, müzik ve film sektöründe olduğu gibi büyük bir etik tartışması var.

Alper Balkanlı, reklam engelleyicilerden “akıllı” gösterim modellerine, dijital reklamların bugününü ve yarınını SHERPA Blog için yazdı.


Ne durumdayız?

Display reklamlar (yani çok özetle banner’lar), içerik pazarlayan medya firmaları, kullanıcı kaynaklı içerik (UGC) networkleri, sosyal medya platformları ve arama motorları gibi firmaların gelirlerinin önemli bir kısmını oluşturuyor. Reklam verenler tarafından da severek kullanılmakta ve hiç de söylendiği gibi azalarak bitmiyor. Oysa ki mobil trafiklerin artık desktop trafiğini geride bırakmaya başladığına ya da ekran boyutları, bilgiye hızlı erişim beklentisi ve kullanıcının internet kotası gibi ekstra durumlarla boğuşan mobilde display reklamların sonunun geleceğine dair senaryolar hep var, ama olmuyor. Yani bannerlar, tıklanmasalar bile, sadece görünürlük elde etmeleriyle toplam reklam stratejilerinde halen etkisini koruyor.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
Senin İçin Öneriyoruz