Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Facebook duvarımızda gördüklerimiz bizim için, bizim alışkanlıklarımıza göre seçilerek sunuluyor. Aynı Google aramasını yapan 2 farklı kişi, farklı sonuçlarla karşılaşıyor. Algoritmalar, internet deneyimimizi baştan aşağı özelleştiriyor. Bir başka deyişle, sizin internetiniz ile en yakın arkadaşınızın interneti aynı internet değil. Alper Balkanlı, internet kullanıcılarının davranışlarını tanımaya, modellemeye ve her kullanıcıya farklı içerikler sunmaya yarayan algoritmaları SHERPA Blog için yazdı.
Televizyonda reklama rastlayınca başka kanala geçmek ya da sesi kısmak ayıp karşılanır mı? Tabi ki hayır, yani bu tartışılmaz bile. Program yapımcıları çözüm olarak en heyecanlı yere reklam koyarak ya da başlıktaki gibi cümlelerle izleyicinin "kaçmasını" engellemeye çalışabilirler. Bunda da bir gariplik yok. Ancak konu internete geldiğinde, reklam gösterme/engelleme konularında, müzik ve film sektöründe olduğu gibi büyük bir etik tartışması var. Alper Balkanlı, reklam engelleyicilerden "akıllı" gösterim modellerine, dijital reklamların bugününü ve yarınını SHERPA Blog için yazdı.
Dijital yayıncılıkta sıkça karşılaşılan New York Times örneğinin, hayal edildiği gibi hayata geçirilmesinde karşılaşılabilecek yaşamsal gerçekleri, konuk yazarımız Alper Balkanlı'nın klavyesinden, kişisel deneyimlerinden edindiği notlarla okuyun.
Olsun, hangimiz unutmuyoruz ki... Yeni bir şifre oluşturmak için e-posta adresini girmen yeterli.
Kapat