Makaleler

NFT terimleri sözlüğü: En sık karşılaştığımız terimler

NFT okyanusuna bir dalış yapıyoruz ve buradaki kavramları, en azından bir kısmını en anlaşılabilir şekilde mercek altına alıyoruz. 

Hazal Orta 23 Şubat 2022

Collins Dictionary, NFT’yi 2021 yılının kelimesi olarak seçmişti. Dijital sanat eserinin ya da bir koleksiyon parçasının kime ait olduğunu kaydeden dijital bir sertifika olarak açıklayabileceğimiz NFT, 2021 yılının önde gelen kavramlarından oldu. Son 12 aya damgasını vuran bu kavram şimdilerde, birçok kurum ve kuruluşun, ünlü ismin ya da sade vatandaşın gündeminde. Sektörle uzaktan yakından ilgisi olan herkes, kendine NFT almak ve bu trendi kaçırmamak için gözünü dört açmış durumda.

NFT dediğimiz üç harften oluşan bu kavram, aslında devasa, uçsuz bucaksız bir okyanus. Nasıl okyanuslarda şimdiye kadar hiç tanımadığımız, varlığından bile haberdar olmadığımız birçok deniz canlısı varsa, NFT’nin kanatları altında da bir o kadar yabancı olduğumuz farklı kavramlar var.

Bu haftaki yazıda sizlerler NFT okyanusuna bir dalış yapıyoruz ve buradaki kavramları, en azından bir kısmını en anlaşılabilir şekilde mercek altına alıyoruz.

NFT terimleri sözlüğü

OpenSea (OS)

2018 yılında başlatılan OpenSea, 4 milyondan fazla varlığa ve 135’ten fazla DApp’e sahip en büyük NFT pazaryeri. Bu yüzden NFT camiası için oldukça önemli bir platform. OpenSea yerine topluluk buna OS de diyebiliyor. Eğer, bazı yazışmalarda OS’yi görürseniz, orada bir pazaryerinden bahsedildiğini anlayabilirsiniz.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
Keşfetmeye Devam Et