Makaleler

İyi bir kullanıcı deneyimi neye benzer?

"Deneyim deneyimdir işte! İyisi, kötüsü olur mu?" demek ne yazık ki deneyimi yaratmak konu olunca pek işe yarar bir yaklaşım değil. Peki, iyi bir deneyim nasıl olmalı?

Merve Sayın 28 Nisan 2021

Hepimiz bir şeyleri deneyimliyoruz. 2021 yılında bir cep telefonuna sahip olan herkes belki de aynı anda bir mesajlaşma uygulamasının yeşil renkli gönder butonuna basıyor.

Tasarım gerçekten evrensel bir boyut kazandı. İşte tam bu noktada yerinde, iyi ve sorunsuz bir deneyim hedefleyen binlerce kullanıcı var.

“Deneyimin iyisi ve kötüsü olur mu? Deneyim deneyimdir işte!” demek ne yazık ki deneyimi yaratmak konu olunca pek işe yarar bir yaklaşım değil.

Dürüst olmak gerekirse, kullanıcı deneyimi kullanıcılara herhangi bir yarar sağlamadığında kullanıcıların bu deneyimi terketmeleri hiç de uzun sürmez. Kullanıcılar, tamamen diğer UX tasarımcılarından değil, farklı teknik ve sanatsal yeteneklere sahip çok çeşitli insanlardan oluşur ve gerçekten bilecekleri tek şey, ürünün onlar için çalışıp çalışmadığıdır. Çoğu kullanıcı, ürünü veya hizmeti artık kullanmamak dışında geri bildirim sağlamaz.

Hal böyleyken kullanıcı deneyimi için sağlam bir zemin yaratmakta fayda var.

İyi bir deneyim nasıl bir deneyimdir?

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
Senin İçin Öneriyoruz