Makaleler

UXRP Araştırma Tasarımı Kiti: Hedefe yönelik kullanıcı araştırmaları tasarlayın

Tasarım ve araştırmanın farklı alanlarından üç sektör profesyonelinin buluştuğu UXRP, hedefe yönelik kullanıcı deneyimi araştırmalarının tasarlanmasını kolaylaştırma amacıyla oluşturdukları Araştırma Tasarımı Kiti'ni ücretsiz olarak kullanıma açıyor.

UXRP 19 Aralık 2021

Tasarım ve araştırmanın farklı alanlarından gelen üç sektör profesyoneli olarak (Örsan Berkay Tülüce, Cansu Nur Kılıç ve Safa Berkay Peker) tecrübelerimizi, edinimlerimizi demokratize etme gayesiyle buluştuğumuz UXRP (UX Research Playground) çatısı altında, deneyim araştırmalarının yürütülmesini; etkisi yüksek, boşlukta süzülmeyen araştırmaların tasarlanmasını kolaylaştıracak içerikler üretiyoruz. Farklı şapkalar altında, aktif araştırma/ tasarım uygulayıcıları olarak edindiğimiz kazanımları, araştırma süreçlerinin yürütülmesini kolaylaştırıcı formatlara ve pratiğe dönük, uygulanabilir (ve özelleştirilebilir) reçetelere dönüştürüyoruz.

Ürün/ servis geliştirme süreçlerinde etkisi yüksek, ölçeklenebilir araştırmaların tasarlanmasına yardımcı olma amacıyla “Araştırma Tasarımı Kiti” adını verdiğimiz, ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz bir kit hazırladık. Ancak hazırladığımız kite ve bu kiti edinebileceğiniz bağlantılara geçmeden önce, kullanıcı araştırmasının ne olduğundan ve araştırma tasarımının ne anlama geldiğinden kısaca söz edelim.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
Senin İçin Öneriyoruz