Makaleler

Tüketici sadakatinde yeni dalga

Tüketici sadakatini artırmak için dijital varlıkların nasıl kullanıldığını tanımlayan 4 farklı trend bu makalemizde.

Hazal Orta 20 Haziran 2022

Yeni teknolojilerle birlikte daha önce bildiğimiz birçok kavram şekil değiştirdi ya da değiştirmek üzere. Aslında bir kabuk değişimi diyebileceğimiz bu süreç, tüketici davranışlarını da önemli derecede etkiliyor. Artık, tüketicilerin sadakatini göstereceği yeni enstrumanlar sahnede. Örneğin, NFT’ler. Son zamanlarda benimsenmesi artan, kişilerin yatırım ya da koleksiyon amaçlı olarak satın aldığı NFT’ler bir yandan tüketici sadakatinin de yeni dalgası olmak üzere.

Hem kripto para birimlerinin hem de NFT’lerin gücü aslında kısmen de olsa çok yönlü olmalarından kaynaklanıyor. Farklı amaçlar için kullanılabilen bu ‘araçlar’ ilerleyen yıllarda tüketici sadakati için de önemli bir rol oynayacak. Markalar, sadık tüketicilerini ödüllendirmek için yeni seçenekler sunmak istediğinde artık ilk baktıkları yer kripto para birimleri ya da NF’Tler olacak. Aynı zamanda şirketler ve müşteriler arasındaki bağ da bu ödüller sayesinde çok daha güçlenecek. Bu da ortaya sağlam bir tüketici sadakati çıkarak.

Lacek Group’un stratejik hizmetler başkan yardımcısı Dan Jurek konuyla ilgili yaptığı yorumda, “Bu kadar çok teknolojiyle, müşteriler hakkında bildiklerimize dayalı kişiselleştirilmiş deneyimler sunabiliyoruz” diyerek aslında hem bu teknolojiyi hem de müşteri sadakati sağlamada kişiselleştirmenin önemini vurguluyor.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
Keşfetmeye Devam Et