Makaleler

Bir diğer isimsiz kahraman: Live Chat yazılımları

Müşteri ilişkileri operasyonlarındaki başarının arkasındaki gizli kahramanlar olan Live Chat yazılımlarını analiz ettik.

Yakup Bayrak 25 Ocak 2016

Ne kadar yeni araç, yazılım ve sistem geliştirilirse geliştirilsin, dijital pazarlamada halen hiçbir yeni çözüm, “doğru yürütülen” e-posta pazarlama ile Live Chat destekli anlık müşteri ilişkileri operasyonlarının yerini alamadı. İşte bu yazı da, bence, isimsiz kahraman olan bu Live Chat yazılımlarının kendi aralarındaki devasa rekabete dair özet bir analiz sunmak için derlendi.

Live chat alanında faaliyet gösteren girişim ve onların ürünlerini incelemeye kalktığınızda, zor bir işe kalkıştığınızı fark etmeniz muhtemelen en fazla 0.64 saniyenizi alacaktır.

Screenshot 2016-01-25 11.52.10

Okurken göz pınarlarınızı kurutmayacak bir yazı hazırlamak için özetin özetine koşmak ve daha fazlasını merak edenler için bağlantılar listeleyerek ilerlemenin en mantıklı karar olduğuna kanaat getirip, severek kullandığımız Zapier‘nin kurumsal blogunda henüz çok yeni yayınlanmış bir makale olan “Best Live Chat Customer Support“u kendime referans aldım. Haydi özetin özetine başlayalım…

Neden Live Chat kullanmalısınız?

Açıkçası, her dijital varlığın Live Chat kullanmasını önermek veya beklemek abesle iştigal olur. Bu soruyu yanıtlarken, bağlamımızı e-ticaret projeleri ile limitlemek ve yazının özünü de buraya odaklamak gerekir.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
  • Engin

    Blogunuzu ilgiyle takip ediyorum ve büyük bir emek verdiğinizi, bu emeklerinizden dolayı takdiri sonuna kadar hak ettiğinizi düşünüyorum. Fakat sizi eleştirmek istediğim bir nokta var;

    Bazen öyle cümleler kuruyorsunuz ki ne anlatmak istediğinizi anlamak için cümleyi bir kaç kere okumak gerekiyor.

    Aslında cümlede anlatılan tek seferde anlaşılıyor ama, cümlenin karmaşık kelime yapısından mı desem, alışılmışın dışında kullanılan kelimelerden mi desem sanki çıkartılan anlamdan daha farklı bir şey anlatılmak isteniyormuş hissi uyandırıyor bende, belki de diğer okuyucularda da. Buda cümlenin bir kaç kere daha okunması isteğini doğuruyor. 🙂

    Emeğiniz için tekrardan teşekkür ediyorum.

    • Yakup Bayrak

      Engin, öncelikle SHERPA Blog ile ilgili motive edici görüşlerini bizlerle paylaştığın için tüm ekip adına sana teşekkür ederim.
      Eleştirine gelince; sana %100 katılıyorum, haklısın! SHERPA ekibinin aylık kaynak kullanımının neredeyse %20’sini SHERPA Blog’a harcamaya başlamış olsak da bazen “Bu yazıya daha fazla zaman ayırabilirdik.” dediğimiz oluyor. Özetle, Mark Twain’in dediği gibi “Kısa yazacak kadar uzun zaman bulamıyoruz” ve uzun uzun yazıveriyoruz. Ne kadar uzun yazarsak da o kadar ağdalı cümleler, ikili anlam çıkartılabilecek kalıplar ve anlam bozulmaları ortaya çıkıveriyor.
      Yapıcı eleştirin için çok teşekkür ederim. Bunu kulağımıza küpe yapacağımızdan hiçbir endişen olmasın.

İlgini çekebilir