Makaleler

Butonun büyüklüğü ve konumu her şeyi değiştirebilir

Kullanıcı arabirimleri tasarlarken kolaylık kadar hız da önemli. Peki elde optimum sonuca ulaşmanın bilimsel bir formülü var mı?

Berk Bayri 19 Şubat 2016

Kullanıcı arabirimleri tasarlarken tek kaygımız estetik değil; arabirimde kullandığımız görsel öğelerin, özellikle etkileşimli öğelerin boyutları, kullanıcının bizim onun için hazırladığımız senaryoya ne kadar bağlı kalabildiğini belirliyor. Kullanıcıların zihinlerinde gerçekleşen karar verme ve eyleme geçme sorgularının mikrosaniyeler kadar kısa olduğunu düşünürsek, kullanıcıların düşünerek sergilediği davranışlara ek olarak, sezgisel davranışları da büyük önem taşıyor.

Kolay bir deneyim tasarlamayı hedefleyen bir tasarımcı için etkileşimli elementlerin boyutları kadar ekrandaki konumları da önemli. Bunu sezgisel olarak sağlıyor olabiliriz ama kullanıcı deneyimi tasarımı çoğu zaman bilimsel bir yaklaşım gerektiriyor.

Bu yazıda, etkileşimli öğelerin büyüklüklerinin ve konumlarının, kolay bir etkileşim sunmasının ardında yatan bilimsel formülü inceliyoruz.

Eğer yaşantınızın bir bölümünde bir reklam ajansında çalıştıysanız ya da bir reklam materyali tasarladıysanız, müşterinizden gelen “Logoyu biraz büyütelim” talebiyle ve yaptığınız güncellemenin hiçbir zaman yeterli bulunmaması gerçeğiyle sıkça karşılaşmış olmalısınız. Öyleyse şu videoyu hatırlayacağınıza eminim:

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
İlgini çekebilir