Makaleler

Sevdiğim işi nasıl seçebilir, nasıl bulabilirim?

Üniversite sınavlarına girmeden önce hepimizin kafasında nasıl bir iş hayatı istediğine dair binlerce fikir vardı. Ardından seçimler yapıldı ve hayatımız bir yola girdi diye düşündük, ta ki mezun olana kadar...

Öznur Doğan 06 Mayıs 2019
oznur-dogan-sevdigim-isi-nasil-secebilirim

Üniversite sınavlarına girmeden önce hepimizin kafasında nasıl bir iş hayatı istediğine dair binlerce fikir vardı. Bu fikirlerin bazıları gerçekçi bazıları ise tamamen hayal ürünüydü ancak bunları düşünerek üniversite sınavlarına girmiş ve sonrasında bazı seçimler yapmak zorunda kalmıştık.

Bu seçimler bizi istediğimiz bölümlere de yerleştirdi, hiç aklımıza gelmeyen ama sonradan sevdiğimiz bölümlere de. Hatta çok seveceğimizi düşündüğümüz ancak işin hiç de öyle olmadığı işlere de. Aslında tüm bu düşünceler, yaşananlar ve süreçler oldukça normal. Çünkü üniversitede bölüm tercihi yapmak hayatınız boyunca devam edeceğiniz işi seçmek demek değildir. Bunun canlı bir kanıtı olarak kendimi gösterebilirim. Filolog olarak mezun olduğum okuldan sonra kendimi içeriğin engin denizine atmış oldum ve aklıma hiç akademide devam etmek gelmedi. Çünkü kendimi keşfetmeye başlıyordum.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
  • Baki

    Merhaba öncelikle elinize sağlık.
    “Eğer o işi doğru yapmak istiyor, ilerlemenin peşinde koşuyor, kendinizi geliştirmeyi diliyor ve azla yetinmiyorsanız çalıştığınız iş sizin için asla uygun olmayacaktır.”
    Bu kısımda sanki bir mantık hatası var gibi?

    • Öznur Doğan

      Merhabalar, çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. Burada bahsetmek istediğim aslında sizi doyurmayan bir işte çalışırken böyle şeyler hissediyorsanız çalıştığınız işin size uygun olmaması. Yani işi doğru yapacak bir ortamınız yoksa, daha çok ilerlemek istiyorsanız ancak bir fırsat bulamıyorsanız ya da azla yetinmiyorsanız o anda çalıştığınız ve azla yetinmezi isteyen yönetici ya da yapıların olduğu yerde kendinizi ait hissedemeyecek olmanız. Ancak ilk okuyuşta -aradan biraz da vakit geçince- bana da garip geldi 😀

Keşfetmeye Devam Et