Röportajlar

Finn Raben: “Veri gizliliğinde Amerika’yı yeniden keşfetmeye ihtiyaç yok”

21. Araştırma Zirvesi'nde, ESOMAR Genel Müdürü Finn Raben ile ESOMAR'ın kişisel verilerin etik kullanımına dair kuralları, ABD-AB arasındaki farkları, Facebook ve Cambridge Analytica skandalı ve teknolojik girişimlerin verilerin korunması konusuna nasıl yaklaşması gerektiği üzerine konuştuk.

Berk Bayri 18 Nisan 2018
finn-raben-esomar

TÜAD‘ın düzenlediği 21. Araştırma Zirvesi‘nde basın sponsoru olarak yer alarak, 2 gün boyunca çok değerli konuklarla buluştuk. Son haftalarda gündemi işgal eden Facebook ve Cambridge Analytica gibi konulardan, dijital pazarlama sektöründeki gelişmelere ve teknoloji dünyasının sahiplenmesi gereken etik kurallara dair bir dizi röportaj gerçekleştirdik.

Serimizin ikinci konuğu, 70 yılı aşkın bir süredir araştırma alanında hizmet veren ve sektör standartlarını belirleyen ESOMAR‘ın Genel Müdürü Finn Raben oldu. Kendisiyle ESOMAR’ın kişisel verilerin etik kullanımına dair kuralları, verilerin korunması ve işlenmesi noktasında ABD ile Avrupa Birliği arasındaki yaklaşım farkı, Facebook ve Cambridge Analytica skandalı, teknolojik girişimlerin verilerin korunması konusuna nasıl yaklaşması gerektiği ve bu konuda ESOMAR’dan alınabilecek dersler üzerine konuştuk.

İyi seyirler!

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
Senin İçin Öneriyoruz