Makaleler

Parmak dostu mobil uygulamalar tasarlamak

Neden parmağımızın yıllardır süre gelen serzenişlerine biraz kulak vermiyor ve onun da dostu olabilecek parmak dostu mobil uygulamalar tasarlamıyoruz?

Yakup Bayrak 19 Kasım 2020

Bugün eğer birisi çıkıp “Kullanıcıyı tasarım sürecine dahil etmemize gerek yok. Kullanıcı dostu olmayan bir mobil uygulama deneyimi de tasarlanabilir.” iddiasını dile getirir ve üretim sürecindeki diğer paydaşları bu yoldan ilerlemeye ikna edebilirse, ortaya çıkacak işin hedef kullanıcısıyla buluştuğunda yaşanacakların, ne kadar acı verici olacağını peşin peşin söyleyebiliyoruz. Bunun nedeni apaçık ortada: Kullanıcı, tercih hakkını kendisine değer vermeyen dijital ya da analog deneyimlerden yana kullanmadığını açık açık gösterebiliyor, Kullanıcı dostu rakip deneyimlere hızlıca kayabiliyor ya da hiç olmadık yerlerde ona yaşatmış olduğunuz deneyime dair görüşlerini paylaşıp “temizlenmesi oldukça zor” dijital ayak izleri bırakabiliyor.

Peki madem ki kullanıcı deneyimi bu kadar önemli, o zaman neden mobil uygulama ara birimleriyle etkileşime geçerken kullandığımız uzvumuz, parmağımızın yıllardır süre gelen serzenişlerine biraz kulak vermiyor ve onun da dostu olabilecek uygulamalar tasarlamıyoruz?

Parmaklarımız durumdan şikayetçi. Onlara kulak vermeliyiz.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
Senin İçin Öneriyoruz