Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Freelance çalışmak çok güzel fakat kendi patronunuz olmak, yapılması gereken onlarca iş anlamına gelebilir. Bu listedeki 20 aracı kullanarak verimliliğinizi artırabilirsiniz!
Freelance çalışmayı ve yaşamayı seçmek, aşık olduğunuz işi yapmaya odaklanmak anlamına geliyor. Bir başka deyişle, kendi çalışma takviminize göre çalışmayı seçme özgürlüğü ya da nereden çalıştığınızı ve kim için çalıştığınızı seçebilme esnekliği.
Ancak çoğu kişi bunun aynı zamanda kendi vergilerinizi hesaplamak, kendi yöneticiniz olmak ve kendi fırsatlarınızı bulmak anlamına geldiğini düşünmüyor. Bu seçimi yapmayı tercih eden kişilerin sayısı arttıkça, kendi işinde çalışanlar için tasarlanan araçların sayısı ve kalitesi de git gide artıyor.
İşte daha başarılı bir freelance çalışan olmak için seçebileceğiniz araçlar:
Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.
Pomodoro Tekniği, bir işe 25 dakika boyunca odaklanmanızı, sonrasında ise verimliliğinizi artırmak amacıyla 5 dakika mola vermenizi öğütleyen bir verimlilik tekniği. Bu araç ise, ne zaman odaklanmanız ve ne zaman mola vermeniz gerektiği konusunda sizi yönlendiriyor.
Tarayıcınızda aynı anda çok fazla sekmenin açık olması, hayatımızı ve verimliliğimizi ciddi anlamda etkileyen bir sorun. Üstelik sürekli yanlış sekmeye tıklamanın verimliliği nasıl azalttığını tartışmaya gerek yok. Bu problemle savaşmak için kullanabileceğiniz One Tab eklentisi, aynı anda açık olan bütün sekmeleri tek sekmede grupluyor.
Eğer bir kahvecide daha verimli çalışıyorsanız, Coffitivity uygulaması size evinizden çıkmadan bir kahve dükkanı atmosferi oluşturabilir. Chicago Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre bir parça dikkat dağınıklığı ve ortam gürültüsü verimliliğinizi artırabiliyor. Önceden kaydedilmiş seslerden oluşan harika bir seçki sunan bu uygulama sayesinde kendinizi verimli ve yaratıcı hissettiğiniz ortamı dilediğiniz yerde oluşturabilirsiniz.
Çoğu freelance çalışan için iş yerimiz internetten ibaret — ki internet dediğimiz yer de olası dikkat dağınıklarının ana mecrası. Eğer dikkatinizi cezbeden diğer etkenlerden izole bir ortamda çalışmak isterseniz, Freedom uygulamasını kullanarak zaman harcamanıza neden olan diğer uygulamaları engelleyebilirsiniz. Bu uygulama aynı zamanda bütün cihazlarınızla eşleşebiliyor, böylece bilgisayarınızda koyduğunuz engeli cep telefonunuzda aşamıyorsunuz.
Eğer farklı farklı türde görevleriniz ya da müşterileriniz varsa, zaman takibi verimliliğinizi korumanın harika bir yolu olabilir. Neye ne kadar zaman harcadığınızı takip ederek, daha sonra karşınıza çıkacak benzer işleri daha sağlıklı planlayabilir hatta hangi işlerin sizin için daha kârlı olduğunu gözlemleyebilirsiniz.
AND CO zaman takibi aracı, aynı zamanda faturalandırma özelliğine de sahip. Böylece eforunuzu, harcadığınız zamana göre faturalandırabiliyorsunuz — hatta faturalarınızı ne zaman göndermeniz gerektiğini de hatırlatıyor.
Kendinize rapor vermek iyi bir şey elbette ama, harcadığınız zamanın ne kadarını sosyal medya hesaplarında gezinerek geçirdiğinizi biliyor musunuz?
RescueTime, bilgisayarınızın başındayken neler yaptığınızı değerlendiriyor ve günlük alışkanlıklarınızı anlamınıza yardımcı oluyor. Hiçbir şey sosyal medyadan uzaklaşmanızı, hafta sonunda size gelecek ve sosyal medyada ne kadar zaman harcadığınızı söyleyen bir e-posta kadar mümkün kılamaz.
Dilediği yerden çalışan her freelancer için olmazsa olmaz tek şey, çalışan bir internet bağlantısı. WiFi Map, dünyanın her yerinden kablosuz ağ şifrelerinin listelendiği bir araç. Bu aracı kullanarak, kafe ve restoran çalışanlarından kablosuz ağ şifresi istemeye gerek kalmadan kendi çalışma ortamınızı yaratabilirsiniz.
Yaptığı işe odaklanmış insanlarla dolu bir alanda çalışmak oldukça motive edici. İnsan bazen, evde birden ortaya çıkabilen dikkat dağıtıcı unsurlardan uzaklaşmak için evden çıkmak istiyor. Workfrom, dünyanın her yerindeki farklı şehirlerde, uzaktan çalışmak için en iyi çalışma ortamlarını listeliyor.
Daha verimli çalışmak için bir sürü uygulama kullanmak harika. Ancak uygulamaların sayısı arttıkça, hatırlamanız gereken şifre sayısı da doğru orantılı olarak artıyor. Dashlane ile, sadece bir ana şifre ile dilediğiniz uygulamalara ve web sitelerine giriş yapabilirsiniz.
Bu araç sizi, takip e-postaları, fatura gönderimi gibi önemli e-postaları göndermeyi hatırlama derdinden kurtarıyor. Tek tıkla hatırlatıcılar kurabilir, eğer gönderdiğiniz e-postalardan birine belirlediğiniz süre içinde yanıt gelmezse otomatik olarak gönderilecek e-postalar hazırlayabilirsiniz. Bu sayede, iletişim işlerinizi kolaylaştırabilir, e-postanızda okunmamış mesajların sayısını minimumda tutabilir ve kendinize, daha önemli işlere odaklanmak için alan yaratabilirsiniz.
SaneBox, e-posta gelen kutunuzu otomatik olarak temizler, böylece önemli e-postalar hep en üstte kalır — bültenler ve dikkat dağıtıcı diğer e-postalar ise farklı klasörlere gönderilir ya da günlük olarak tek bir e-postada gruplanır.
Airtable, diğer freelance çalışanlarla ya da müşterilerle farklı iş yoğunlukları ve takvimlerde çalışmanızı sağlar. Fikirlerinizi ve listelerinizi organize edebilir, hatta müşterilerinize, geri bildirim vermediklerinde neleri engellediklerini gösterebilirsiniz. Bu aracı en verimli şekilde kullanmanızı sağlayacak çok sayıda şablon da mevcut.
Mural, freelance çalışanların görsel beyin fırtınaları yapmalarını sağlayan bir araç. Diğer çalışanlarla uzaktan çalışabilir — zihin haritaları, post-it’ler, çizimler hatta fotoğraf ve video kullanabilirsiniz.
Briefbox, elinizde bir freelance proje olmadığında ya da iki proje arasındaki boş zamanda varsayımsal proje brief’leri sunarak yaratıcılığınızı yüksek seviyede tutmanızı sağlıyor. Bir deste tarot kartı tasarlamaktan büyük bir havayolu şirketi için ödeme sayfası tasarlamaya, hayal gücünüzü tetikleyen brief’ler mevcut. Dilerseniz, brief’lere yönelik olarak yaptığınız çalışmaları yükleyebilir ve topluluktan geri bildirim alabilirsiniz. Basit bir hesap oluşturmak ücretsiz ancak eğer profesyonellerden ipuçları almak ve her gönderinize geri bildirim almak isterseniz Pro hesaba terfi etmeniz gerekiyor.
Notlarınızı, listelerinizi, fotoğraflarınızı ve ses dosyalarınızı Google Keep’e kaydedin ve tüm cihazlarınızla eşleştirin — böylece fikirlerinizi hiçbir zaman unutmayın.
Daha sonra okumak isteyebileceğiniz makaleler, videolar veya başka linkler dikkatinizi kolayca dağıtabilir. Bu tarz içeriklerin sizi üzerinde çalıştığınız işlerden uzaklaştırmasına izin vermek yerine bunları Pocket’a kaydedin ve daha uygun olduğunuz bir zamanda okuyun. Takip ettikleriniz tarafından yayınlanan ilham verici yazılara ya da yol gösterici makalelere yoldayken ya da sabah kahvenizi içiyorken göz atın.
Typito, hızlıca ve basit videolar yaratmanızı sağlıyor. Video kanvasınızı oluşturmak için video klipleri ya da görseller yükleyin ve sonra metinler, marka öğeleri ve müzik ekleyerek videonuzu zenginleştirin.
Design DB, ücretsiz tasarım kaynakları bulabileceğiniz bir veri tabanı. UI şablonları, wireframe kitleri, ikonlar ve grafikler gibi, iyi tasarımlar oluşturmanıza yarayacak çok sayıda kaynak mevcut. Tüm kaynaklar özenle seçilmiş ve internette bulunan her şeyi taramadan kaliteli kaynaklara ulaşmanızı sağlıyor.
Bu ses tanıma uygulamasını kullanarak, İngilizce ses dosyalarınızı transkriptlere dönüştürebilirsiniz. Eğer röportakların, müşteri toplantılarının, hikayelerin, podcast’lerin ya da videoların metin versiyonlarına ihtiyaç duyuyorsanız tek yapmanız gereken ses dosyasını yüklemek ve metin versiyonunu dakikalar sonra e-posta olarak almak.
Bu ücretsiz online aracı kullanarak daha iyi metinler yazabilirsiniz. Makalenizi, e-postanızı ya da buna benzer metinlerinizi kopyalayıp uygulamaya yapıştırın ve hemen geri bildirim alın. Uzun ve karmaşık metinleri ve bilinen hataları hemen işaretliyor ve yazdığınız metnin hangi okuma seviyesindeki okuyucular tarafından okunabileceği konusunda bilgi veriyor.
Freelance çalışma verimliliğinizi artırmak için kullanılabileceğiniz çok fazla araç var. Bunların hepsini kurmak ya da kullanmaya başlamak çok zaman alacak gibi gözükebilir. Fakat bu araçlardan işinize en çok yarayacak birkaç tanesini seçerek günlük verimliliğinizi artırabilir, böylece haftalık olarak para kazanmanızı sağlayacak işlere ayırabileceğiniz süreyi artırabilirsiniz. Bu araçlardan hangisinin size daha çok verimlilik katacağını değerlendirin ve bu uygulamaları kullanmaya başlamak için kendinize biraz zaman ayırın. Pişman olmayacaksınız!
Olsun, hangimiz unutmuyoruz ki... Yeni bir şifre oluşturmak için e-posta adresini girmen yeterli.
Kapat
Bir tane de ben öneride bulunayım OneTab uygulaması gibi çalışan The Great Suspender ile belirli süre kullanılmayan tab’lar sessize alıp Chrome Ram değerlerinden ve dikkat dağınıklığından kazanç sağlıyorsunuz. Çok güzel bir içerik olmuş, kaleminize sağlık.
Hadi bir tane de ben öneri vereyim daha çok tasarımcılar için faydalı olabilecek bir eklenti, adı Site Palette mağazadan yüklemesi yapıldıktan sonra tasarımcılar sayfalarda gezinirken sayfanın renklerinden ilham almak isterse eklentiye bir tık yapıyor sonrasında tüm sayfayı eklenti tarayıp yeni sekmede mevcut sayfada kullanılan tüm renklerin kodlarını çıkartıyor, arayüzü çok güzel sol yeni sekmenin sol kısmında mevcut sayfanın küçük bir görünümünü de açıyor bu şekilde renk kodlarına kolayca ulaşılmış olunuyor. İçerik güzel başlık daha güzel, elinize sağlık.
Not alamak için bende daha önce google keep kullanıyordum. Son zamanlarda Notion’a geçtim. Google Keep’den çok daha verimli çalıştığını söyleyebilirim.
Çok yardımcı bir paylaşım oldu benim için. Ayrıca yorumlardan da şahane örnekler geldi.
Emeğinize sağlık!
Harika bir içerik, emeğinize sağlık