Makaleler

2015 Kullanıcı Deneyimi Beklentileri

Geçtiğimiz yıl, yeni teknolojiler için ilk egzersizlerin yapıldığı, dataların toplandığı, yeni bir kırılıma doğru harekete geçiyormuşuz gibi hazırlıkların tamamlandığı bir süreçten geçtik. Bu arada kullanıcı deneyimi araştırmaları hız kesmedi ama hayatımızı değiştiren yepyeni bir deneyim de görmedik.

Sinan Özdemir 27 Ocak 2015

Geçtiğimiz yıl, yeni teknolojiler için ilk egzersizlerin yapıldığı, dataların toplandığı, yeni bir kırılıma doğru harekete geçiyormuşuz gibi hazırlıkların tamamlandığı bir süreçten geçtik. Bu arada kullanıcı deneyimi araştırmaları hız kesmedi ama hayatımızı değiştiren yepyeni bir deneyim de görmedik. 2015’de görür müyüz?

Bizim için 2015 önemli çünkü her şeyden önce kullanıcı deneyimi ile hedeflenen beklentilerin değişmeye başladığını fark ediyoruz. Yaptığımız işin bir parçası olarak, günümüzün olanaklarını, onların gelecekteki etkilerini ve potansiyel trendleri üzerinden değerlendiriyoruz. Önümüzdeki yıl, insan-bilgisayar etkileşimi hakkında tartışmaların hararetleneceğini, Kullanıcı ve Müşteri deneyimi çalışmalarının -bu kez- insanı çevresel faktörleriyle birlikte değerlendireceğini ve farklı yaklaşımların getirileceğini düşünüyoruz.

İnsan hayatına saygılı deneyimler bekliyoruz

Günümüzde, dijital uygulamalar ile kurduğumuz iletişim yapışkan bir deneyime dayanıyor. Özellikle dijital uygulamaların, ilgi odağı haline gelmeye çalışırken algılarımızı zorladığını hissediyor, insan beyninin bu kadar da zorlanamayacağını feveran ediyoruz. (şurada güzel bir makale)

Bilgisayarlardan daha verimli faydalanmanın önünü açan insan-bilgisayar etkileşimi araştırmaları, iki taraf arasındaki iletişimin sınılarını çizmekte ya da bu sınırları hangi tarafın belirleyeceğine karar vermekte gecikiyor.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
    Keşfetmeye Devam Et