Makaleler

2021’de kullanıcı deneyiminde bir trend görecek miyiz?

Yakup Bayrak, "2021 yılında kullanıcı deneyimi trendleri ne olacak?" diye soranlara, herkesin içten içe bildiği ancak kendisine bir türlü söyleyemediği bir öneriyle yanıt veriyor.

Yakup Bayrak 26 Şubat 2021

Kıssadan hisse, bu sorunun yanıtı bence “Evet, göreceğiz.”

Her ne kadar bu yanıtın gerçekleşme ihtimali, “Corona-19 aşılarının Faz 3 sonuçlarına güvenilir mi?” sorusuna verilen “Evet” kadar geçerli olsa da biz insanız, inanmaya meyilliyiz.

Yıl geçmiyor ki bir sonraki yıla dair global ve yerel tüketici-sistem kullanıcısı eğilimlerinin ne olacağına dair merakın gücü ve etki alanı artmasın. İlgili eğilimlerden, etki alanına ve çekim gücüne sahip olmak istediklerimizin trend olmasına niyet ediyor ya da tüm bu beyan edilen anlamlı trend tahminlerinin kesişim kümesinde olmak istediğimiz trendi arıyoruz; aramaktan bıkmadık, bıkamıyoruz. Ama iş, o eğilimin bize uygunluğunu sorgulamaya ve sonrasında gereğini yapmaya geldiğinde, mutlaka daha öncelikli bir işimiz olduğunu hatırlayıveriyoruz. Malum, “backlog şişkin”. İşte o an eğilimleri bir rafa bırakıyor, arada sırada o raftan bir bölümünü alıp konuşmayı seviyoruz — ama sadece konuşmayı.

Elimde hiçbir destekleyici araştırma bulunmaksızın, (ister inanın, ister inanmayın) tamamen geçtiğimiz yılın bende bıraktığı profesyonel birikime bakarak, 2021 yılında kullanıcıların dijital sistemlerle etkileşime geçtiklerinde şöyle deneyimler arayacağını iddia edebilirim:

 

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
Senin İçin Öneriyoruz