Makaleler

Etkileşim tasarımı üzerine bilimsel yaklaşımlar

Sezgisel olarak çözmeye çalıştığımız tüm problemler, bilimsel yaklaşımlarla çözülebilir. Bu yazıda, yaptığımız işin temelinde yatan, fakat günlük pratikler nedeniyle kısmen geri planda kalmış bilimsel yaklaşımları ve teorileri derlemeye çalıştım.

Zeynep Baltalıoğlu 13 Nisan 2016

Tüm günümüz yeni teknolojiler görüp hayran kalarak, makaleler okuyup spesifik problemleri çözmekle geçiyor. Peki buralara nereden geldik? Asıl amacımız neydi?

Dünyada her gün harika tasarımlar üretiliyor ve yeni buluşlar oluyor. Son dönemde merakla takip ettiğimiz, gelmiş geçmiş en büyük zekalardan biri olan Elon Musk’ın en hayranlık duyduğum özelliği, tasarladığı herşeyin temelde bir ihtiyacı karşılaması. Elon Musk, “önce tasarlayıp, ihtiyacı sonra yaratmak” şeklinde özetlenebilecek; faydaya değil, ticarete odaklanan yaklaşımların karşısında duruyor ve bu özelliği onu, insanlığı bir adım ileriye taşıyacak insanlardan birine dönüştürüyor. Aslında her tasarımcının arayışı bu değil mi?

Bu yazıda, yaptığımız işin temelinde yatan, fakat günlük pratikler nedeniyle kısmen geri planda kalmış bilimsel yaklaşımları ve teorileri derlemeye çalıştım. Belki çözemediğimiz büyük problemlere en basit cevapları böylelikle bulabiliriz. Einstein’ın da dediği üzere, eğer basit bir şekilde açıklayamıyorsak, çok da anlamıyoruz demektir!

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
Keşfetmeye Devam Et