Makaleler

SHERPA’da nasıl prototipleme yapıyoruz?

UX Engineer Fatih Akgöze, SHERPA'da yürüttükleri prototipleme süreçlerinde ortaya çıkan problemleri ve bunları hangi araçlar ve metotlar yardımıyla çözdüklerini paylaşıyor.

Fatih Akgöze 14 Ocak 2021

Bir ürünün deneyimini iyileştirmek istediğinizde attığınız her adımda hatta ürününüzü kullanıcılarınıza sunduktan sonra bile hep aynı süreçle karşı karşıya geleceksiniz: Araştırma, Test ve İyileştirme adımları.

Test ve araştırma süreçleri kullanıcılarınızın deneyimini iyileştirmek için yaptığınız her çalışmayı doğrulayabilmenizi, onların ihtiyaçlarını daha net bir şekilde anlamanızı sağlayan adımlardır. Test süreçlerinde kullandığınız prototiplerinizi, yaptığınız araştırma ya da testin amacına göre mutlaka özelleştirmeli ya da araştırma hedeflerinizi dikkate alarak ihtiyaçlarınızı belirlemeli ve prototipleri de bu ihtiyaçlara göre oluşturmanız gerekiyor. Prototipleme için hayatınızı kolaylaştıran bir çok çevrimiçi araç olsa da, bazı noktalarda bu araçların kısıtları, oluşturduğunuz prototiplerin yetersiz kalmasına ve bu da araştırma ve test sonuçlarındaki güvenilirliğinin azalmasına sebep olabiliyor.

Biz SHERPA’da yaptığımız kullanıcı testlerinde prototipleme için birçok araç ve yöntem kullandık. Ancak kullandığımız araçların limitlerine ulaştıkça, yaptığımız araştırmalar ve üzerinde çalıştığımız projelerin tipi değiştikçe doğal olarak ihtiyaçlarımız da değişmeye başladı. Biz de bu değişen ihtiyaçlar doğrultusunda farklı yöntemler denemeye başladık ve bu süreçte bir çok farklı prototipleme yöntemini deneyimleme ve bu yöntemlerin artılarını, eksilerini görme fırsatı bulduk. Bu makalede şimdiye kadar kullandığımız prototipleme yöntemlerinden ve prototipleme süreçlerinde kullandığımız HTML/CSS prototiplerin sağladığı faydalardan bahsedeceğim.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
İlgini çekebilir