Makaleler

UX Efsanesi #11: “Web sitenizin tasarımını periyodik olarak yenilemelisiniz.”

Websitesinin tasarımını yenilemek çoğu kişi için websitesinin görünümünü yenilemek ve bunun dönüşümü artırmasını ve yeni müşteriler getirmesini ummak anlamına gelir. Aslında, bu yaklaşım çoğu zaman verimlilikten uzaktır çünkü kullanıcıların yenilenmiş website tasarımları üzerine geri bildirimleri gösteriyor ki kullanıcılar değişiklikten nefret eder; yeni tasarım öncekine göre mükemmel olsa bile. Konu hakkında daha fazlasını okumak istiyorsanız, yazının devamına göz atın.

Orkun Duyar 12 Şubat 2015

Web sitesinin tasarımını yenilemek çoğu kişi için, web sitesinin görünümünü yenilemek ve bunun dönüşümü arttırmasını ve yeni müşteriler getirmesini ummak anlamına gelir. Aslında, bu yaklaşım çoğu zaman verimlilikten uzaktır çünkü kullanıcıların yenilenmiş web site tasarımları üzerine geri bildirimleri gösteriyor ki kullanıcılar değişiklikten nefret eder; yeni tasarım öncekine göre mükemmel olsa bile.

Tasarımı ya da düzeni yenilemenin etkili olabilmesi için, bu çalışmanın, mevcut web sitesinde neyin çalıştığının, neyin çalışmadığının ve kullanıcı ihtiyaçlarının son yenileme çalışmasından bu yana nasıl değiştiğinin anlaşılmasından yola çıkılarak yapılması gerekir. Çoğu durumda, kullanıcı arayüzünde minör değişiklikler yapmak yeterlidir. Google, Yahoo, Amazon ve bunlar gibi onlarcası bu stratejiyi takip ederek başarıya ulaşır: tasarımı sürekli olarak güncellemelerine rağmen bu değişiklikleri belirgin olarak göremezsiniz.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
Senin İçin Öneriyoruz