Röportajlar

Lonca.Works: Online eğitimde yepyeni bir model

Online eğitim konusunda iki anket yayınlayıp ardından webinar serisine başlayan SHERPA Blog, bu konuda emek veren insanlar ve girişimlerle de iletişime geçti. İlk dikkatimizi çeken ise alanının en özgün oluşumlarından birisi olan Lonca.Works oldu ve kurucusu Armağan Amcalar ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Alkan Dalkılıç 21 Eylül 2018
armagan-amcalar-lonca-works

Öncelikle seni kısaca tanıyabilir miyiz? Hangi alanda eğitim aldın, neler yaptın ve yapıyorsun?

Merhaba! Ben Armağan, 3 yıldır Berlin’de yaşıyorum ve burada elektrikli scooter (Vespa gibi scooter ama pilli) üreten bir şirketin yazılım departmanını yönetiyorum. Aynı zamanda birçok uluslararası konferansa konuşmacı olarak katılıyorum ve çeşitli eğitimler veriyorum.

Formal eğitimimi Sabancı Üniversitesi’nde mikroelektronik ve entegre devre tasarımı üzerine aldım. Yüksek lisansımı yine Sabancı Üniversitesi’nde elektronik üzerine yaptım. Bitirme tezim beyin dalgalarını işleme üzerineydi—beyin sinyalleriyle bilgisayara yazı yazdıran bir sistem geliştirdim ve bu alanda akademik dünyanın en iyi sonuçlarını elde ettim. Şimdilerde 10 yıl önce yaptığım bu araştırmayı modern web teknolojileriyle tekrar uyguladım ve çeşitli yazılım konferanslarında sunuyorum.

Bir yandan Google’ın desteklediği Women TechMakers Berlin çatısı altında JavaScript ve topluluk önünde konuşma uzerine dersler veriyorum, bir yandan da 70’ler Türkçe pop yapan grubum Neşeli Günler Kumpanyası ile Almanya’nın çeşitli şehirlerinde konserler veriyoruz.

Şimdi de biraz Lonca.Works ile ilgili konuşalım isterim. Ne zaman kuruldu? Ekipte kimler vardı/var ve sence hangi problemi çözüyor?

Lonca’yı 2014 Ağustos’unda kurdum. 2011’den beri her yıl düzenlediğimiz Tart Yaz Kampı’nı 2014’te yapamayınca içimdeki eğitim isteğini daha kalıcı, başka bir yoldan dışavurmak istedim. İlk olarak Kadın Yazılımcı grubundan çok sevgili arkadaşım Gülçin ile paylaştım, o da Kadın Yazılımcı e-posta grubuna Lonca’nın öğrenci aradığına dair bir e-posta gönderdi. Yaprak ile bu sayede tanıştık, ve ilk aşamada dört öğrenci ile çalışmaya başladık.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
Keşfetmeye Devam Et