Makaleler

Cannes Lions’ta problem çözen tasarımlar

Bir Cannes Lions daha geldi geçti; başta reklam sektörü olmak üzere her yerde bol bol konuşulan proje sunumları bıraktı ardında. Bu yazımızda kullanıcı problemlerini merkeze alıp onları yaratıcılıkla çözen Cannes Lions işlerini inceledik.

Burcu Gün 13 Temmuz 2016

Bir Cannes Lions daha geldi geçti; başta reklam sektörü olmak üzere her yerde bol bol konuşulan proje sunumları bıraktı ardında. Bu yılki işler bir kez daha gösterdi ki insana yarar bir proje üretmek yaratıcılığın ve eğlencenin yine bir adım önünde. SHERPA’da biz tasarımın problem çözmek olduğuna inanıyoruz. Bu yazımızda da kullanıcı problemlerini merkeze alıp onları yaratıcılıkla çözen Cannes Lions işlerini inceledik.

Elektriksiz Klima: Eco-Cooler

Bangladeş’te kırsalda bulunan pek çok ev tenekeden yapılma; korkunç yaz sıcaklarıyla 45 derecelerin üzerinde yanan evlerde yaşamak ise halk için işkence. Bölgede elektrik başlı başına problem. Dolayısıyla elektriksiz çalışacak ve evleri soğutacak bir klima arayışıyla yola çıkan ajans soğutmanın doğasına iniyor; en içgüdüsel insan davranışını ürünün merkezine yerleştiriyor.

Dhaka merkezli, sosyal sorumluluk amacı güden IT şirketi Grameen Intel ile birlikte Grey Dhaka’nın ortak işi olan projede, dünyanın sıfır elektrikle çalışan ilk kliması üretiliyor. Klima, bir yiyeceği soğutmak için ya da yanan bir mumu söndürmek için ağzımızla yaptığımız üfleme hareketini bire bir kopyalayan pet şişelerden üretilmiş. Problemi tam on ikiden vuran klima projesi, düşük maliyetli, elektriksiz ve doğa dostu oluşuyla kalbimizin yanında Product Design kategorisinde bir Aslan kazanıyor.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
Keşfetmeye Devam Et