Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Tasarım, teknoloji ve pozitif yıkıcı inovasyonların sürdürülebilirlik açısından SHERPA Blog yazarları ve uzman konuklar tarafından ele alındığı bu kategoride yeni fikirler, incelemeler, öngörüler ve çözüm önerilerine erişebilirsiniz.
Ürün, mekân, hatta kullanıcı ve tasarımcının düşünce yapısı nasıl hayatın dinamizmine uyum sağlayacak bir hızda esnek ve değişken olabilir?
Daha çok şey öğrenmek, daha fazlasını yapmak ve daha fazla üretmek için düşünceli (mindful) bir sistem nasıl inşa edilir?
Tasarımcılar ve geliştiriciler, sürdürülebilir dijital üretim konusunda neler yapabilir? Halil Cicibaş, Sürdürülebilir Web Manifestosu'ndan yola çıkarak çözüm önerilerini listeledi.
Tasarımcı ve yazılım geliştirici Natalya Shelburne, tasarım ve yazılım ekipleri arasında verimli bir iş birliği oluşturabilmek için atılması gereken adımları anlatıyor.
İlham Verenler'in bu bölümünde Kozan Demircan ile adeta bilimkurgu hikayelerinden fırlamış gibi bir hikayesi olan Uzay Ülkesi Asgardia üzerine konuştuk.
Teknoloji ve tasarım alanında üreten ve çalışan Türkiyeli kadınlara yer verdiğimiz Dijital Dünyanın Kadınları serimizin ikinci bölümünde bir yandan İstanbul'un sokak kedilerine kaynak yaratan bir e-ticaret girişimini yöneten, diğer yandan da Türkiye'nin ilk online aromaterapi kütüphanesini yayına alan Rana Babaç Çelebi ile konuştuk.
Yüzbinlerce yıldır dünyanın birbirinden son derece farklı yaşam alanlarında adaptasyonumuzu olanaklı kılan beynimizin tasarım kaslarını geliştirerek iklim değişikliğine çözüm üretebilir miyiz dersiniz?
Blockchain teknolojilerinin hem üretim hem de tüketim anlamında dünyada büyük tartışmalar yaratan modern tarım metodolojilerini nasıl pozitif bir yıkıma tabi tuttuğuna değineceğiz.
Sistem odaklı düşünme, çevremizdeki dünyayı anlamak ve değiştirmek için sahip olduğumuz en güçlü araçlardan biri. Peki bu güçlü yaklaşımı organizasyonel yapınıza entegre ederek elde edebileceğiniz faydaları biliyor musunuz?
Bize ilham olmak için çevremizi saran doğa ana varken, neden farklı yönlere gidiyoruz?
Üretkenliği yenilenebilir bir şekilde maksimuma çıkarmak için, zihniyetimizi dinamik bir yapıya çevirmeliyiz. Peki şirketiniz ne sıklıkla yaratıcılığınızın gelişmesini sağlıyor ve statükoya meydan okuyan deneyimlerin peşine düşüyor?
İnsanlar sistem odaklı bir dünya görüşünü benimsemeye başladığında herkesin deneyimlediği engellerden biri, her şeyin birbirine bağlı olmasının sonsuz olasılığıdır. Bu durum genellikle insanlar üzerinde bir baskı oluşturur ve çevrelerindeki dünyada olup biteni doğrudan görme kabiliyetlerini sınırlar. Bu nedenle, Disrupt Design olarak, sistem odaklı düşünme (Systems Thinking) konusuna yeni başlayanlar için basit bir tanımlama aracı geliştirdik.