Makaleler

Arayüzde tipografi

Tipografinin şekline ait bir sesi ve anlamı vardır ve web arayüzünde kullanıcıyı iyi hissettiren şeylerden biri de tipografinin şekli, sesi ve o sesin algısıdır. Web arayüz tasarımlarında kendini tekrar eden ve çizgisiyle birbirine benzeyen bir çok tipografi örnekleriyle karşılaşıyoruz. Bu günümüzün dijital problemi. Peki bu, problemin önemsenmediği anlamına mı geliyor?

Özgür Korkmaz 09 Aralık 2016

Tipografinin şekline ait bir sesi ve anlamı vardır ve web arayüzünde kullanıcıyı iyi hissettiren şeylerden biri de tipografinin şekli, sesi ve o sesin algısıdır. Web arayüz tasarımlarında kendini tekrar eden ve çizgisiyle birbirine benzeyen bir çok tipografi örnekleriyle karşılaşıyoruz. Bu günümüzün dijital problemi. “Bu problemin önemsenmediği anlamına mı geliyor?” Bu sorunun cevabını bilemediğim için, uzunca bir zaman araştırmalara devam ettim. Arayüz tasarımlarında kullanabileceğimiz tipografi stil örneklerini koleksiyonlarım arasına ekleyerek, ilham veren arayüz tasarımları yazı dizisinde de sizlerle paylaşmak istedim. Şöyle buyrun…

Arayüzün dili tipografi

01-a

Ben Schade

Arayüz tasarımlarında kullandığı pastel renkleri, birbirinden farklı görünen tipografi kullanım stilleri ve kendine özgü minimal çizgisinden ilham alabileceğimiz tasarımcılardan biri Ben Schade.


 

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
Keşfetmeye Devam Et