Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Popüler font aileleri, okuma deneyimi, “Lorum Ipsum”un ötesi ve hem arayüzler hem de estetik açıdan tipografik hiyerarşilerin önemi gibi konularda makaleler, ipuçları ve örnekleri SHERPA Blog yazarlarının kaleminden bu kategorimizde bulabilirsiniz.
Türkiye’deki Tasarım Toplulukları serimizin beşinci bölümünde Türkçe Tipografi Topluluğu'nu konuk ettik ve Türkiye'de tipografi alanında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldık.
Herhangi bir profesyonel yazarın öğrendiği ilk derslerden biri de kısa yazmaktır. Her ne kadar bir norm gibi kabul görse de, uzun içeriğin interneti yavaş ve emin adımlarla ele geçirdiği de bir gerçek. Gelin kısa metinlerin dezavantajlarına ve uzun metinlerin size sağlayabileceklerine birlikte bakalım.
Kendi deyimiyle "içerik yaratıcısı ve dijital pazarlama tutkunu" olan Öznur Doğan bize insanlığın emojilerle iletişim çabasının ardındaki bir kaç yüzbin yıllık hikayeyi anlatıyor: Nereden geldiysek oraya, mağara yazılarından emojilere uzun bir hadise.
Latince bilmiyor olabilirsiniz ama “Lorem ipsum dolor sit amet” ile başlayan çeşitli uzunluktaki metinlere aşina olmalısınız. Tasarımda sıkça kullanılan yer tutucu metinler projenin başlangıç safhalarında pratik bir çözüm olsa da ilerleyen aşamalarda tasarıma anlam açısından değer kaybettirir. İçeriği tasarımla çok geç olmadan bütünleştirmek için Lorem Ipsum ile erkenden vedalaşmakta fayda var.
Oldukça başarılı kullanımlarını gördüğümüz ve UX tasarım ekibimizin üyesi Arda'nın da sıklıkla kullanmayı tercih ettiği 5 popüler font ailesini derledik.
Milyonlar tarafından dünyanın en önemli sinema olayı olarak kabul edilen ve bu yıl 89. kez gerçekleşen Akademi ya da daha sevilen adıyla Oscar Ödül Töreni’ne bu kez ne filmler, ne oyuncular, ne de yönetmenler, ancak büyük bir skandal damgasını vurdu. Peki göz göre göre yaşanan bu trajik olayın önüne sadece basit birkaç tasarım hamlesiyle nasıl geçilebilirdi?
Tipografinin şekline ait bir sesi ve anlamı vardır ve web arayüzünde kullanıcıyı iyi hissettiren şeylerden biri de tipografinin şekli, sesi ve o sesin algısıdır. Web arayüz tasarımlarında kendini tekrar eden ve çizgisiyle birbirine benzeyen bir çok tipografi örnekleriyle karşılaşıyoruz. Bu günümüzün dijital problemi. Peki bu, problemin önemsenmediği anlamına mı geliyor?
Modern web tipografisi konusunda ilham kaynaklarımızdan biri olan Typewolf'tan yaptığımız derlemelere devam ediyoruz.
2015 yılının son günlerine yaklaşırken, minimal, temiz ve modern görünümü olan gözde web site tasarımları arasından seçtiğim, tasarımlarınızda ilham alabileceğiniz, okunabilir tipografik örnekler içeren site örneklerini detaylıca tanıtmaya çalışacağım.
Responsive tasarımın temel unsuru, ekran çözünürlüklerine göre değişen layout değişiklikleri olarak düşünülse de, aslında dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri de tipografidir. ia.net’ki yazıya göre ise, web tasarımın %95’i tipografiden oluşmaktadır.
Typewolf favorilerinden aldığımız ilhamla, yaratıcı tipografik detaylara bakmaya devam ediyoruz.
Typewolf seçkisi üzerinden tipografik detaylara derinlemesine bir bakış attığımız serimiz ikinci bölümüyle devam ediyor.