Makaleler

Bir öğrenci olarak UX kariyerine nasıl başlayabilirsin?

Üniversitedesin, UX tasarımı kavramıyla tanıştın ve ilgini de çekti. Ancak nereden başlaman ya da ne yapman gerektiğini bilemiyorsun. İşte bu yazı tam senin için!

Alkan Dalkılıç 29 Mayıs 2019
ux-kariyerine-nasil-baslarsin

Tebrikler! Artık ne yapmak istediğini bilen bir üniversite öğrencisisin. Yani bu aslında tamamen doğru olmasa bile, en azından UX tasarımı hakkında bir şeyler duymuşsun: Problemleri asla sıkıcı olmayan bir şekilde bulmanı ve detaylıca çözmeni sağlayan bir kariyerin başlangıç noktası. İlgini de çekmiş belli ki. Yüksek ücretli ve hızlı tempolu bir kariyer için tasarım, teknoloji ve iş dünyasının en iyi özelliklerini birleştirmek istiyorsun demek ki…

Ne şanslıyız ki UX tasarımı, özellikle de son yıllarda, oldukça yüksek talep gören bir kariyer seçimi haline geldi. Ancak öte yandan girmesi ve uzmanlaşması da bir hayli zorlu bir alan. Peki, bir üniversite öğrencisi olarak bu kapıyı nasıl aralayabilirsin? UX tasarımcısı olmaya giden yolu senin için biraz kolaylaştırabilecek birkaç ipucu için okumaya devam et.

Networking

Bu, belki de makaledeki en önemli öneri olabilir. “Tasarımcıların yaratım süreci, kapalı kapılar ardında gerçekleşmez. Sen de tek başına dünyaya kapalı bir şekilde öğrenmemelisin.”

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
  • abdullahmuazdurak@gmail.com

    Teşekkürler, çok faydalı bir yazıydı :))

  • ahuseynovteymur

    Türk öğrencisinin yüzleştiği sorunları ifade etmiyor…

Senin İçin Öneriyoruz