Röportajlar

Türkiye’deki tasarım toplulukları bölüm III: UX Folks

Türkiye'deki Tasarım Toplulukları yazı dizimizde ülkemizin dijital tasarım kültürüne gönüllü olarak destek veren, etkinlikler düzenleyen, bu kültürü büyükşehirlerin sınırları dışına çıkarmaya çalışan ve sektöre hem iletişim becerisi hem de nitelikli bilgi kazandıran topluluklara yer veriyoruz. Üçüncü bölümdeki konuğumuz ise UX Folks.

SHERPA Blog 22 Temmuz 2019
tasarim-topluluklari-ux-folks

“Tasarım ve teknoloji ile değişim yaratanların bilgi kaynağı” SHERPA Blog, yepyeni yazı dizisiyle karşınızda: Türkiye’deki Tasarım Toplulukları. Bu yazı dizisinde ülkemizin dijital tasarım kültürüne gönüllü olarak destek veren, etkinlikler düzenleyen, bu kültürü büyükşehirlerin sınırları dışına çıkarmaya çalışan ve sektöre hem iletişim becerisi hem de nitelikli bilgi kazandıran topluluklara yer vereceğiz.

Serinin ilk yazısında UX’minimal‘i ve ikinci bölümde Tasarım Mutfağı‘nı konuk etmiştik. Bu bölümde ise konuğumuz UX Folks

Keyifli okumalar!

Ne oldu da UX Folks diye bir oluşum ortaya çıktı? Neden böyle bir inisiyatif almak istediniz?

UX Folks için kısaca, deneyim tasarımı çevresindeki bilgi paylaşımlarını artırmak için var olan bir oluşum diyebiliriz. Detaylarına inecek olursak, globalden ve lokalden beslenen tasarımcıların birbirini beslediği ve ofislerin duvarlarını yıkmaya çalıştığımız, ortalıklarda görünmeyenlerin ama bilgi sahibi olan kişilerin fikirlerini birbirlerine anlatabildikleri, paylaşımlarımızı artırmak için ortaya çıkan bir oluşumdur. Bundan önce ekip üyelerinin inisiyatif almış olduğu başka organizasyonlar da var. Bu konu bizi çok heyecanlandırdığı ve paylaşıma inandığımız için bu noktada insiyatif almaya devam ettik diyebiliriz.

Türkiye’deki UX disiplini etrafında çalışan insanların birbirinden beslenecek samimi etkileşimlerinin olmadığını fark etmeyle başladı fikir.

İnsanların birbirlerinden haberdar olup, birbirleriyle deneyim ve bilgilerini paylaşmalarını sağlamanın yanı sıra, destek ve dayanışma ile yürüyen bir komünite özlemi bizimkisi. “Folks” kelimesine yer vermemizin de sebebi budur aslında.

Bu içerik ücretsiz!

Okumaya devam etmek ve SHERPA Blog okuru olmak için aşağıdakilerden birini seç.
Her hafta yenileri eklenen yüzlerce içeriğe ücretsiz ve sınırsız eriş.

Üye misin?
Senin İçin Öneriyoruz